Google retrage o actualizare Chrome, după critici privind „stricarea” funcţionalităţii unor jocuri pentru web browser

16.05.2018
Google retrage o actualizare Chrome, după critici privind „stricarea” funcţionalităţii unor jocuri pentru web browser

Începând cu versiunea Chrome 66, Google a introdus blocarea automată sunetului pentru toate clipurile video inserate în paginile web şi setate cu modul autoplay. Însă compania nu a anticipat impactul acestei schimbări asupra numeroaselor site-uri de jocuri online şi pagini care folosesc sunetul într-un mod complet inofensiv, pentru a complementa experienţa vizuală oferită utilizatorilor.

Trecută la revizia 66.0.3359.181, versiunea Chrome pentru PC opreşte temporar blocarea automată a sunetului, însă doar în cazul site-urilor care folosesc API-ul Web Audio pentru redarea de sunet, nu şi cele care folosesc tag-uri HTML. Concesia are doar scopul de a lăsa mai mult timp administratorilor web să aplice modificările necesare pentru respectarea noilor reguli impuse de Google, respectiv să seteze pornirea jocurilor şi clipurilor video cu sunetul oprit, urmând ca utilizatorii să pornească manual sunetul dacă doresc acest lucrul.

Astfel, Google va reveni la oprirea automată a sunetului în paginile web, începând cu versiunea Chrome 70, aşteptată pentru lansare în luna octombrie.

Vestea proastă este că multe din jocurile pentru web browser aflate în circulaţie sunt destul de vechi, actualizarea acestora pentru a respecta noile criterii Google fiind puţin probabilă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult