Microsoft adaugă tastatura SwiftKey în Windows 10, pregăteşte terenul pentru laptopuri şi tablete cu două ecrane

Microsoft adaugă tastatura SwiftKey în Windows 10, pregăteşte terenul pentru laptopuri şi tablete cu două ecrane

Demonstrate ca şi concept de design, laptopurile care înlocuiesc tastatura cu un al doilea ecran tactil vor fi suportate oficial în sistemul de operare Windows 10, Microsoft aducând mai multe optimizări, printre care şi tastatura SwiftKey cu suport pentru introducerea textului folosind alunecări pe interfaţa touch.

Tastarea predictivă, prin simpla alunecare a degetelor peste literele reprezentate pe tastatura virtuală a dispozitivelor cu sistem Android şi iOS, va fi disponibilă şi pentru platforma Windows 10, Microsoft renunţând la vechia formă a tastaturii virtuale în favoarea mult mai performantei SwiftKey.

Pentru început, funcţionalitatea swipe-typing va fi disponibilă pentru limbile engleză (US şi UK), franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză şi rusă.

Anunţul preluării tastaturii SwiftKey în Windows 10 apare în contextul unor zvonuri interesante, privind lansarea de noi tablete Surface în cursul acestui an. Alături de un nou model low-cost, Microsoft pare că va lansa şi o tabletă Surface cu două ecrane. Cunoscut doar după numele de cod „Andromeda”, produsul s-ar alătura noii oferte de portabile cu două ecrane dezvăluite deja la Computex 2018.

Cei care doresc să experimenteze mai devreme cu versiunea Windows 10 a tastaturii SwiftKey nu trebuie decât să instaleze cel mai nou build Windows 10 Insider Preview.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult