Mozilla Foundation nu se mai ocupă de dezvoltarea Thunderbird

10.07.2012
Mozilla Foundation nu se mai ocupă de dezvoltarea Thunderbird

Thunderbird, clientul de email dezvoltat de către Mozilla Foundation, nu s-a bucurat de succesul impresionant pe care l-a avut browser-ul Firefox. Poate din cauza orientării utilizatorilor către serviciile de email cu interfaţă Web precum Gmail, poate din cauza concurenţei prea puternice, lipsa de succes a acestuia a determinat Mozilla Foundation să anunţe încetarea dezvoltării acestuia cu doar câteva zile înainte ca Thunderbird să împlinească vârsta de nouă ani.

La fel ca Mozilla Application Suite, continuatorul celebrului Netscape Navigator care a fost abandonat de către Mozilla Foundation în 2005 din aceleaşi motive, Thunderbird va deveni un proiect de a cărei dezvoltare se va ocupa de acum înainte comunitatea Open Source, în caz că aceasta va fi interesată de produs. Utilizatorii versiunii actuale vor mai primi însă, dacă va fi nevoie, actualizări menite să corecteze eventuale breşe de securitate sau probleme de stabilitate.

Anunţul Mozilla Foundation nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Dacă Firefox a primit toată atenţia din partea Mozilla Foundation, Thunderbird a fost mereu ruda mai săracă mai puţin băgată în seamă. Însă odată cu trecerea la un nou ritm de dezvoltare pentru browser-ul Firefox, dezvoltarea unei noi versiuni a browser-ului pentru Android şi anunţarea sistemului de operare mobil Firefox OS, resursele fundaţiei s-au dovedit a fi insuficiente iar cel mai neimportant proiect a trebuit să plece.

Mozilla Thunderbird

Urmărește Go4IT.ro pe Google News