Opera promite să extindă cu până la 50% durata bateriei pentru laptopurile care îl folosesc

13.05.2016
Opera promite să extindă cu până la 50% durata bateriei pentru laptopurile care îl folosesc

Opera Software a anunţat un nou mod power save, disponibil în versiunea Opera adresată dezvoltatorilor, promiţând să extindă cu până la 50% durata bateriei pentru laptopurile care folosesc acest web browser în locul rivalului Chrome.

Laptopurile pe care este folosită noua versiune Opera vor afişa pe taskbar, la sectiunea system tray, un Icon semnalând disponibilitatea modului Power Save, ce poate fi activat dând click pe aceasta.

Potrivit dezvoltatorului Opera, funcţia Power Save aplică o serie întreagă de optimizări pentru ameliorarea consumului de energie, incluzând reducerea consumului de memorie pentru tab-urile deschise în fundal, suspendarea componentelor plugin care nu sunt folosite în mod direct şi optimizarea funcţiei de redare video.

Impresionante, în teorie, afirmaţiile companiei sunt susţinute cu un test practic desfăşurat pe un laptop echipat cu sistemul Windows 10, bazat pe o configuraţie cu procesor Core i7 şi 16GB memorie RAM. Testul a implicat accesarea simultană a „11 website-uri populare” printre care si YouTube. Fiecare tab a fost derulat de câte 5 ori, lăsat deschis mai puţin de un minut, după care închis. Operaţiunea a fost repetată până la epuizarea bateriei laptopului. Testul repetat de 3 ori a inclus folosirea programelor adblock, fapt ce a contribuit la obţinerea unei autonomii mai bună.

Lăsând la o parte scepticismul, faptul că dezvoltatorul Opera ia în serios problema consumului prea mare de resurse ce afectează web browserele moderne merită apreciat.

Urmând funcţiei Adblock nativă şi suportul pentru reţele VPN, noua funcţie Power Save ar putea avea debutul oficial în web browserul Opera în cursul acestei veri.

Vezi si Web browserul Opera primeşte funcţie AdBlock

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult