Windows 10 va permite restricţionarea traficului de date disponibil pentru actualizări Windows

12.07.2017
Windows 10 va permite restricţionarea traficului de date disponibil pentru actualizări Windows

Parte din pachetul de îmbunătăţiri rezervate pentru actualizarea Fall Creators aşteptată spre finalul acestei veri, noi setări Windows 10 vor permite restricţionarea traficului de date generat prin descărcarea şi upload-ul actualizărilor Windows, ajutând utilizatorii să gestioneze mai eficient folosirea conexiunii la internet.

Windows 10 suportă deja ajustarea dinamică a lăţimii de bandă lăţimii de bandă disponibilă pentru actualizări Windows, însă setarea incorectă a conexiunilor de internet mobil fără a specifica o limită de trafic poate duce la depăşirea rapidă a traficului inclus în abonament. Astfel de neplăceri vor putea fi evitate specificând separat volumul de trafic permis pentru upload şi download de actualizări, dar şi restricţionând lăţimea de bandă disponibilă pentru acestea. La atingerea limitelor specificate, descărcarea actualizărilor Windows va fi suspendată pentru durata lunii în curs.

Suplimentar, vom avea la dispoziţie şi o nouă pagină Activity monitor, cu informaţii statistice privind volumul datelor descărcate de pe servere Microsoft şi de pe alte PC-uri din reţeaua locală.

Prin aceste modificări, Microsoft speră să ofere o alternativă celor care până acum recurgeau la dezactivarea completă a actualizărilor Windows, evitând problemele de securitate ce rezultă din neaplicarea la timp a patch-urilor de securitate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult