Windows Store include de acum şi aplicaţii desktop pentru Windows

15.09.2016
Windows Store include de acum şi aplicaţii desktop pentru Windows
Dezvoltatorii îşi pot distribui de acum încolo programele Windows prin intermediul Windows Store. Mişcarea este permisă de Project Centennial, care le permite dezvoltatorilor să transforme programe vechi (Win32) în aplicaţii compatibile cu sistemul de operare Windows 10 pe platforma Universal Windows Platform (UWP). 
 
Primele aplicaţii desktop vor ajunge în Windows Store în următoarele zile, potrivit Microsoft. Datorită acestei decizii, sistemele cu Windows 10 vor fi mai sigure, deoarece utilizatorii nu vor mai descărca programele preferate din surse cu securitate discutabilă. O aplicaţie desktop cunoscută care va apărea în Windows Store în primul val este Evernote. 

Decizia Microsoft este binevenită, deoarece versiunile desktop ale aplicaţiilor sunt mai puternice decât cele disponibile până acum în Windows Store. 

 
Project Centennial a fost lansat în acest an, la conferinţa Build a dezvoltatorilor Microsoft. La momentul respectiv, reprezentanţi ai companiei au declarat că sunt disponibile pe piaţă 16 milioane de aplicaţii Win32. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult