SETI@Home, căutarea după viaţă extraterestră prin analiza semnalelor radio primite din cosmos, încetează activitatea

04.03.2020
SETI@Home, căutarea după viaţă extraterestră prin analiza semnalelor radio primite din cosmos, încetează activitatea

Demarat în urmă cu 21 de ani, SETI@Home a fost unul din cele mai populare proiecte din cadrul iniţiativei Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI) coordonată de universitatea americană UC Berkeley, în care oamenii de rând au fost încurajaţi să doneze puterea de procesare neutilizată a PC-urilor în sprijinul căutării de viaţă extraterestră.

Într-o declaraţie publică, decizia trecerii proiectului într-o stare de „hibernare” prin oprirea căutărilor active este justificată prin volumul foarte mare de date deja colectate şi procesate.

”Acum a venit momentul să le analizăm şi să căutăm orice fel de concluzii. Trebuie să ne concentrăm pe finalizarea analizei rezultatelor pe care le avem deja”, concluziile finale urmând să fie publicate într-o lucrare ştiinţifică.

În timp ce SETI@Home se închide, alte proiecte ştiinţifice ale UC Berkeley desfăşurate prin intermediul platformei BOINC de procesare distribuită rulează în continuare, folosind puterea de procesare donată de utilizatori de PC-uri din lumea întreagă.

Dintre acestea, merită menţionat Folding@Home, o iniţiativă care vizează descoperirea de remedii împotriva cancerului şi nu numai. Recent, sub umbrela Folding@Home a intrat şi lupta împotriva virusului COVID-19, voluntarii putând dona puterea de procesare a PC-urilor personale în sprijinul cercetărilor pentru găsirea unui remediu.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult