4 lucruri dezvăluite despre armata rusă de documentele secrete ajunse pe Discord

11.04.2023
4 lucruri dezvăluite despre armata rusă de documentele secrete ajunse pe Discord
Foto: Profimedia Images

Din nou, documente militare secrete au apărut pe o platformă online dedicată gamerilor, de această dată pe servere de Discord. În trecut, informații secrete militare au fost publicate de mai multe ori pe forumurile jocului video War Thunder.

Potrivit unei anchete a Bellingcat, documentele au apărut prima dată în martie pe serverul Thug Shaker Central de pe Discord, apoi au fost republicate pe serverele WowMao și Minecraft Earth Map. De acolo, informațiile au ajuns pe 4chan și Telegram.

Citește și: Moartea lui Vladlen Tatarski: Unde scriu bloggerii militari ruși și de ce sunt, aparent, lăsați să critice regimul

Cele aproximativ 100 de documente secrete ale Pentagonului ne arată ce știu americanii despre armata rusă. Iată patru lucruri importante extrase din documente, potrivit publicației independente The Moscow Times:

1. Până la începutul anului 2023, aproximativ 43.000 de militari ruși au murit în Ucraina. Pierderile totale (morți, răniți și dispăruți) ale Moscovei erau estimate de americani la 189.500 – 223.000 de persoane. Prin comparație, au murit în aceeași perioadă 17.500 de soldați ucraineni. Pierderile totale ale Kievului erau de 124.500 – 131.000 de persoane.

2. În documente apar ținte importante din planul de atac al Rusiei. Printre acestea se numără centrale electrice, poduri, un depozit de drone, sisteme anti-aeriene și baze militare ale Ucrainei.

3. Pentagonul a aflat cum vrea Rusia să contracareze tancurile moderne vestice primite de Ucraina. Acestea sunt Leopard 2, Challenger 2 și M1A1 Abrams. Este vorba despre „zone de foc”acoperite de arme specifice și unități speciale. Mai mult, soldații ruși sunt antrenați pentru a cunoaște punctele slabe ale vehiculelor.

4. Din documentele reiese că serviciile secrete americane au penetrat toate structurile militare importante ale Federației Ruse, de la Statul Major, Ministerul Apărării și până la serviciile secrete ale armatei. Mai mult, spionii americani au acces și la informații din cadrul grupului Wagner.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult