Al doilea proces dintre Apple şi Samsung s-a încheiat, dar daunele sunt mai mici decât cele reclamate

Al doilea proces dintre Apple şi Samsung s-a încheiat, dar daunele sunt mai mici decât cele reclamate

În prima zi a lunii aprilie, fără a părea însă că au dispoziţia necesară pentru glume, Apple şi Samsung s-au întâlnit din nou în sala de tribunal pentru o nouă serie de litigii pe marginea unor brevete. Aşa cum era prevăzut, procesul a fost finalizat în decurs de o lună, însă cele două companii, care s-au acuzat reciproc de încălcarea proprietăţii intelectuale, au obţinut mult mai puţin decât au cerut şi au sperat.

Juriul tribunalului federal din San Jose, California, acolo unde s-a finalizat şi procesul anterior dintre cele două companii, a dat verdictul în acest caz. Membrii juriului au decis că Samsung a încălcat două brevete Apple, mai precis cel care se referă la interpretarea şi formatarea specială a unor şiruri specifice de caractere (cum ar fi numerele de telefon sau coordonatele geografice) şi cel care acoperă celebra funcţie Slide to Unlock. Primul dintre acestea este prezent pe toate telefoanele Samsung, în timp ce al doilea este implementat doar pe anumite produse.

Membrii juriului nu au considerat însă că Samsung ar încălca alte două brevete Apple, cele care acoperă anumite tehnologii de sincronizare în fundal şi sistemul de căutare globală, stabilind astfel cuantumul daunelor la suma totală de 119,6 milioane de dolari. Juriul a stabilit că al cincilea brevet Apple, care acoperă anumite forme de corectare automată a textului, a fost şi el încălcat de către Samsung, însă daunele pentru acesta vor fi stabilite astăzi. (update: şi acest pas a fost trecut dar suma daunelor nu a fost modificată).

În contrapartidă, juraţii au considerat că Apple a încălcat doar unul dintre cele două brevete Samsung şi că infracţiunea nu a fost intenţionată, stabilind daune de numai 158.400 de dolari.

Iniţial, Apple a cerut daune în valoare de 2 miliarde de dolari pentru toate cele cinci brevete pe care le-a considerat încălcate, în timp ce Samsung a cerut 7 milioane de dolari pentru încălcarea celor două brevete proprii. Ambele companii au cerut şi blocarea vânzărilor terminalelor rivalului, această decizie putând fi luată doar de către judecătorul cazului. Conform specialiştilor citaţi de Reuters, posibilitatea luării acestei decizii este extrem de redusă. Ambele companii pot face apel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News