Apple interzice utilizarea iPhone-urilor în filme în mâinile personajelor negative

27.02.2020
Apple interzice utilizarea iPhone-urilor în filme în mâinile personajelor negative

Se pare că Apple nu controlează minuţios doar experienţa utilizatorilor de iPhone-uri prin diverse restricţii asupra software-ului, însă încearcă să deţină controlul absolut asupra dispozitivelor sale chiar şi în medii fictive: în filme. Conform declaraţiilor lui Rian Johnson, regizor de filme cunoscut la Hollywood, Apple nu permite ca în filme, telefoanele sale să fie folosite de către personajele negative. Utilizarea de iPhone-uri este astfel permisă, dar numai în scopuri pozitive.

Rian Johnson, cunoscut pentru filme precum Star Wars: The Last Jedi şi recentul Knives Out, a dezvăluit acest lucru în cadrul unui interviu. Acesta spune că Apple nu doreşte să îşi asocieze produsele cu lucruri negative, iar un iPhone în mâna unui răufăcător într-un film este de neconceput pentru companie. Poate că această metodă ar putea fi folosită de către cei care se uită la film pentru a determina care sunt personajele negative şi care sunt pozitive, în funcţie de care folosesc iPhone-uri şi care nu.

Această regulă nu este obligatoriu limitată la telefoane Apple. Compania are astfel de reguli pentru orice tip de dispozitiv electronic pe care îl vinde şi poate interzice folosirea lui într-un film în cazul în care portretizarea pe marele ecran nu este conformă. De altfel, compania a impus un regulament strict şi pentru cei care fac filme şi seriale pentru platforma Apple TV+.

Probabil că Apple doreşte în acest fel să asocieze imaginea altor branduri cu personaje negative din filme, cei mai mulţi care care merg la film fiind mai degrabă uşor de convins de a cumpăra un telefon similar cu cel al unui erou al unui film decât similar cu cel al personajului negativ.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult