Apple testează OS Recovery, metoda prin care va fi instalat iOS pe iPhone-ul fără port USB

27.02.2020
Apple testează OS Recovery, metoda prin care va fi instalat iOS pe iPhone-ul fără port USB

Apple se pregăteşte cu paşi mici de viitorul în care telefoanele sale nu vor mai avea deloc port-uri fizice pentru conexiuni la alte dispozitive. De curând, în fişierele versiunii iOS 13.4 beta, a fost descoperită funcţia „OS Recovery”, care va permite reinstalarea sistemului de operare pe smartphone-uri şi tablete Apple, fără necesitatea de conectare la un computer, tot procesul fiind realizat direct pe dispozitiv.

OS Recovery nu este o capabilitate tocmai nouă. Computerele MacBook şi iMac dispun de o funcţie similară de mulţi ani, însă dispozitivele cu iOS nu puteau realiza o instalare completă de software fără un alt dispozitiv „ajutător”. Meniul OS Recovery va permite conectarea telefonului la un Wi-Fi cu internet şi descărcarea pachetului software iOS pentru reinstalare, chiar dacă sistemul de operare instalat deja are probleme.

Nu este clar cum va putea fi accesat acest meniu şi dacă acesta va fi într-adevăr integrat în iOS 13.4, însă această funcţie va fi cu siguranţă apreciată de către utilizatorii care au nevoie de ea. În prezent, pentru reinstalarea software pe iPhone sau iPad este necesară conectarea dispozitivelor la un PC cu iTunes sau la un Mac pentru descărcarea şi instalarea „pe curat”.

Zvonurile despre iPhone-ul fără port-uri de încărcare încep să prindă din ce în ce mai multă tracţiune. Este posibil ca în 2021, modelul de top de iPhone de la Apple să fie primul care nu ma dispune de port-uri fizice, fiind dependent de tehnologii wireless pentru orice: încărcare, redare de muzică, transfer de date şi acum restaurarea sistemului de operare.

În acest mod, dispozitivele mobile de la Apple devin şi mai independente, fiind lipsite de necesitatea de a fi conectate vreodată la un computer, aşa cum erau în urmă cu câţiva ani, când nici măcar nu puteau fi pornite prima dată şi activate fără acces la un computer cu iTunes şi o conexiune la internet.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult