Apple introduce o tehnologie îmbunătăţită de stabilizare a imaginii, pentru gama iPhone 2020

23.12.2019
Apple introduce o tehnologie îmbunătăţită de stabilizare a imaginii, pentru gama iPhone 2020

Aşteptată să reprezinte un upgrade semnificativ pentru modelele de anul acesta, gama iPhone 2020 aduce mai multe inovaţii la partea de hardware, una dintre acestea fiind un sistem pentru stabilizarea imaginii împrumutat de la aparatele foto pentru profesionişti.

Superioară soluţiilor care acţionează asupra lentilelor, tehnologia sensor-shift pune senzorul de imagine într-un mecanism care îi asigură mobilitatea pe cel puţin două axe, compensând astfel mişcările involuntare ale mâinii. Întâlnită deja în camere Olympus si Pentax, precum şi unele modele Sony şi Panasonic, tehnologia evită distorsionarea imaginii cauzată de mişcarea lentilelor în afara aliniamentului optim şi poate fi mai eficientă din punct de vedere al spaţiului folosit, camera foto rezultată având un ”bump” mai puţin proeminent pe spatele telefonului.

Deocamdată nu este clar cum anume intnţionează Apple o să modifice camera foto de pe telefoanele iPhone 2020, compania putând opta fie pentru maximizarea calităţii imaginii sau reducerea spaţiului folosit de modulul camerei foto, rezultând o construcţie iPhone mai suplă şi elegantă. 

Pentru mai multe informaţii despre direcţia aleasă trebuie să aşteptăm noi dezvăluiri din rândul partenerilor din China, mereu dispuşi să divulge detalii picante despre produse Apple nelansate

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult