Apple pregăteşte un iPhone 5C ceva mai ieftin cu doar 8 GB de memorie internă

Apple pregăteşte un iPhone 5C ceva mai ieftin cu doar 8 GB de memorie internă

Zvonurile care au precedat lansarea telefonului iPhone 5C au susţinut că acesta va fi un produs ceva mai accesibil şi, dacă nu ne-am fi aşteptat să vedem un telefon Apple cu un preţ de 200€, nici un iPhone 5 reîmpachetat într-o carcasă din material plastic cu un preţ de 600€ nu ar fi fost ceea ce ne-am fi dorit să vedem. O dezamăgire, indiferent cum am dori să-l privim, iPhone 5C se pare că va trece curând printr-o cură de slăbire şi va pierde ceva din preţ.

iPhone 5C nu a impresionat imediat după lansare şi se pare că lucrurile nu s-au îndreptat între timp, compania supraestimând atât cererea pentru acest produs cât şi preţul pe care utilizatorii ar fi dispuşi să-l plătească.

Conform unui document al operatorului O2 din Germania, Apple ar intenţiona să lanseze o versiune a telefonului iPhone 5C care va oferi doar 8 GB de memorie internă şi va avea un preţ mai mic cu 60€, adică de aproximativ 539€ (conform preţului afişat acum în magazinele Apple din Europa). Cât de real este acest zvon vom vedea chiar mâine, documentul O2 afirmând că produsul va fi lansat pe data de 18 martie.

Nu este pentru prima oară când Apple procedează la o înjumătăţire a memorie interne pentru a reduce preţul unui terminal. iPhone 4 şi iPhone 4S au primit versiuni cu o memorie internă de numai 8 GB la un an după lansarea lor, atunci când au fost anunţate generaţiile următoare, şi au fost păstrate ca opţiuni mai ieftine sau gratuite pentru abonamente. Este însă pentru dată când Apple aplică această strategie în mijlocul unui ciclu anual de vânzare, semn că probleme pe care le întâmpină iPhone 5C sunt mai mari decât ar vrea compania să credem.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News