Au apărut primele teste de performanţă cu Snapdragon 865, procesorul de pe Galaxy S11 şi alte modele de top de anul viitor

09.08.2019
Au apărut primele teste de performanţă cu Snapdragon 865, procesorul de pe Galaxy S11 şi alte modele de top de anul viitor

Abia am primit lansarea unor noi flagship-uri de la Samsung pe piaţa mobilă şi urmează să vedem ce au Apple şi Huawei pregătiţi pentru următoarele câteva luni din anul 2019, însă deja începem să ne gândim la dispozitivele mobile de anul viitor. Snapdragon 855+ este un chipset nou, care va fi integrat în modelele din toamnă ale multor producători, însă acesta este doar un upgrade minor la un chipset deja foarte puternic. Desigur, cu toţii aşteptăm modelul următor, Snapdragon 865, care se pare că este deja în teste şi care depăşeşte lejer oricare alt chipset mobil de pe piaţă, conform rezultatelor unui test.

Snapdragon 865 a fost depistat în baza de date a testului de performanţă GeekBench. Acesta pare să fie în teste interne în cadrul companiei Qualcomm, care îl foloseşte pentru testare pe un dispozitiv numit Qualcomm Kona, probabil un prototip pe care îl va folosi pentru a demonstra noile capabilităţi pentru eventualii clienţi. Se pare că dispozitivul Kona este echipat cu un astfel de chipset octa-core, cu o frecvenţă de bază de 1,8 GHz, care probabil că în boost atinge frecvenţe superioare modelului 855+ din prezent. De asemenea, Kona este echipat cu 6 GB memorie RAM.

Chiar şi într-un stadiu atât de timpuriu şi folosind o versiune software Android 10 Q în variantă beta, întrucât Google nu a lansat încă oficial noul său sistem de operare, Snapdragon 865 a reuşit să atingă un scor de 4.160 pentru testele single-core şi 12.946 pentru multi-core. Acesta este semnificativ mai puternic astfel faţă de seria 855, faţă de Apple A12 Bionic, Exynos 9820 sau 9825 de la Samsung şi faţă de Kirin 980 de la Huawei.

Cel mai probabil, Samsung Galaxy S11 din primăvara următoare va fi unul dintre primele dispozitive care vor beneficia de Snapdragon 865 în SUA şi China, în timp ce alţi producători precum Sony, LG, OnePlus, Xiaomi sau Vivo vor adopta de asemenea această platformă hardware la începutul anului viitor. Rămâne de văzut cât de mult mai poate fi optimizat la nivel software sau dacă îmbunătăţirile hardware care vor fi realizate în perioada următoare, înainte să fie livrat către parteneri, vor aduce performanţe şi mai ridicate faţă de cele din prezent.

Faţă de cele mai performante dispozitive cu Snapdragon 855, Kona cu 865 oferă performanţă cu aproximativ 20% mai mare, care ar putea creşte în urma optimizărilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult