Galaxy Note7: Samsung a lansat noul său phablet vârf de gamă. Tot ce trebuie să ştii despre noul model

02.08.2016

Samsung a lansat Galaxy Note7, noul vârf de gamă al companiei pe segmentul phablet. Terminalul are ecran Super AMOLED cu diagonala de 5,7 inci cu rezoluţie QHD (1.440 x 2.560 pixeli). Display-ul curbat şi spatele sunt protejate de Gorilla Glass 5. Pe piaţa din SUA, Galaxy Note7 va fi livrat cu chipset Snapdragon 820, iar versiunea globală va încorpora chipset Exynos 8890. 

Nu există şi o variantă cu ecran plat de Galaxy Note7, aşa cum se zvonea. 

Terminalul are o memorie RAM de 4 GB, iar capacitatea de stocare internă este de 64 GB. Note7 dispune de suport pentru carduri microSD, cu capacitate maximă de 256 GB. 

Camera cu senzor de 12 MP este aproape identică cu cea de pe Galaxy S7, cu diferenţa că pe Note7 aceasta este capabilă să înregistreze HDR video. Acumulatorul are o capacitate de 3.500 mAh, iar Note 7 este echipat cu slot USB Type-C. În cutie este inclus şi un adaptor pentru sloturi microUSB. 

Citeşte şi: Galaxy Note7: Iată ce caracteristici noi aduce noul S Pen

Terminalul este rezistent la apă, dispune de suport pentru încărcare wireless şi are un nou stylus S Pen, mai precis şi mai rapid. Spre deosebire de cel de pe modelul Note5, stylus-ul de pe Note7 nu poate fi introdus în lăcaş invers, fiind eliminat astfel riscul de a fi provocate defecţiuni. La fel ca şi Note7, noul S-Pen este rezistent la apă şi praf. 

Samsung Galaxy Note7 este primul smartphone Android din lume care vine cu scaner pentru iris. Acest sistem de securitate este considerat mai sigur decât senzorii de amprentă. Împreună cu scanerul, Samsung a lansat propriul manager de conturi, Samsung Pass. Serviciul va permite autentificarea în aplicaţii şi conturi online prin simpla privire a ecranului. Pentru cei care preferă o altă metodă biometrică de securitate, senzorul de amprentă este prezent în continuare încorporat în butonul Home. 

Totodată, compania a anunţat Samsung Cloud, un serviciu de stocare şi sincronizare de fişiere similar cu OneDrive sau Dropbox. Capacitatea de stocare gratuită oferită este de 15 GB. 

Noul phablet Samsung va ajunge în magazine pe 19 august şi va fi disponibil în patru culori: negru, gri, auriu şi albastru (Coral Blue). Preţul nu a fost anunţat. Un operator telecom din România, Vodafone, a anunţat deja că Note7 va fi disponibil la precomandă în perioada 16-30 august pe site-ul său. 

Go4it a transmis lansarea Galaxy Note7 în format LIVE TEXT:

UPDATE 8: Galaxy Note7 va fi disponibil începând cu 19 august. Precomenzile vor începe zilele viitoare într-o listă de ţări care va fi anunţată ulterior. Împreună cu phablet-ul Samsung lansează o nouă versiune de headset Gear VR. Dispozitivul este compatibil cu modelele de telefoane lansate recent de Samsung. 

UPDATE 7: Note7 dispune de Secure Folder, în care pot fi scunse informaţii şi conţinut. Directorul poate fi blocat şi accesat prin intermediul scanerului pentru iris. Şi browserul de internet Samsung oferă suport pentru scaner. Samsung lansează şi propriul manager de parole, numit Samsung Pass. Într-o primă fază, cinci bănci americane le vor permite clienţilor să se autentifice în aplicaţii prin scanarea irisului. 

UDPATE 6: Încă un zvon se adevereşte: Samsung Cloud, un serviciu de sincronizare şi stocare de fişiere, este prezent pe Note7. 15 GB sunt „din partea casei”, adică gratuiţi. 

UPDATE 5: Galaxy Note7 are capacitate de stocare internă standard de 64 GB. Terminalul dispune de slot pentru carduri microSD cu capacitate maximă de 256 GB. Samsung susţine că noul model este cu 30% mai puternic decât Note 5. Acumulatorul are o capacitate de 3.500 mAh, iar Note7 este echipat cu slot USB Type-C. În cutie este inclus şi un adaptor pentru sloturi micro-USB. 

UPDATE 4: Celelalte două culori în care va fi disponibil Galaxy Note7 sunt gri şi auriu. Terminalul rezistă timp de 30 de minute sub apă, la o adâncime maximă de 150 cm. Ecranul QHD are diagonală de 5,7 inci. Note7 dispune de aceeaşi cameră cu senzor de 12 MP (f1.7) de pe Galaxy S7, dar în acest caz aceasta este capabilă să înregistreze HDR video. 

UPDATE 3: Din ce a arătat până acum Samsung, vedem două culori în care este disponibil noul Galaxy Note7: negru şi albastru (Blue Coral). Display-ul, curbat la margini, este protejat de Gorilla Glass 5, la fel şi spatele. Se pare că nu există şi o versiune cu ecran plat de Note7, aşa cum se zvonea. 

UPDATE 2: Galaxy Note7 este echipat cu scaner pentru iris, care ar trebui să ofere un nivel de securitate mult mai ridicat decât un senzor pentru amprente. Terminalul este rezistent la apă, dispune de suport pentru încărcare wireless şi are un nou stylus S Pen, mai precis şi mai rapid. La fel ca şi Note7, noul S-Pen este rezistent la apă şi praf. 

UPDATE 1: Primul Note a fost lansat în urmă cu cinci ani, în 2011. La momentul respectiv mulţi credeau că telefoanele cu ecrane atât de mari (phablet-urile) nu se vor bucura de succes. Scepticii s-au înşelat, însă. De atunci, cererea pentru aceste dispozitive a crescut cu 400%, potrivit Samsung. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult