Huawei a anunţat Honor 6 Plus: cameră foto dublă de 8MP şi un ecran mai mare

17.12.2014
Huawei a anunţat Honor 6 Plus: cameră foto dublă de 8MP şi un ecran mai mare

Anunţat în vara acestui an pe piaţa chineză şi lansat ulterior şi în Europa, smartphone-ul Honor 6 de la Huawei a primit deja o versiune îmbunătăţită care poartă sufixul Plus. Dincolo de denumirea cam neinspirată, noul Honor 6 Plus nu se remarcă însă doar prin ecranul mai mare, ci şi prin interesanta cameră foto dublă cu senzori de 8 MP care foloseşte nişte trucuri tehnologice interesante.

Huawei Honor 6 Plus are un design foarte apropiat de cel al modelului de bază anunţat în vară, fiind practic doar o variaţie cu colţuri mai rotunjite şi materiale constructive mai ieftine a elegantului model Ascend P7.

Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli care este produs de Japan Display. Platforma hardware folosită de Huawei este propriul procesor HiSilicon Kirin 925, o soluţie puternică pe care am văzut-o deja la lucru pe Ascend Mate 7. Aceasta oferă patru nuclee ARM Cortex-A7 şi patru nuclee ARM Cortex-A15 grupate într-o arhitectură big.LITTLE şi un nucleu grafic ARM Mali-T628 MP4, remarcându-se însă frecvenţele de tact mărite la 2 GHz. Acest procesor este însoţit de 3GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă expandabilă cu ajutorul unui card MicroSD de 128GB şi o baterie consistentă cu o capacitate de 3600 mAh.

Lista de specificaţii mai include suportul Dual SIM (cu un slot dual MicroSD/NanoSIM), modem opţional LTE Cat 6 cu rate de transfer de 300 Mbps, NFC, emiţător infraroşu şi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Platforma software Android este completată de interfaţa proprietară EMUI 3.0, însă Huawei nu a dezvăluit ce versiune a platformei Google va folosi.

Captura foto este unul dintre punctele unde Huawei a insistat mai mult, Honor 6 Plus încorporând nu mai puţin de 3 senzori cu rezoluţie de 8 MP. Dincolo de masivul senzor frontal care-i va mulţumi pe amatorii de selfies, se remarcă perechea de camere foto de pe capacul posterior. Acest sistem foto dual permite fie captura foto la rezoluţie de 13 MP cu un nivel de zgomot redus prin combinarea celor două imagini de 8 MP, fie simularea profunzimii de câmp oferite de un obiectiv cu diafragmă ajustabilă între F/0.95 şi F/16. Acest sistem este asemănător cu Duo Camera de la HTC, dar foloseşte senzori cu rezoluţie mai mare şi pare mai promiţător, cel puţin pe hârtie.

Huawei Honor 6 Plus va fi disponibil la sfârşitul acestei luni în China la un preţ de 320 de dolari (în cazul versiunii cu memorie internă de 16GB, modem 3G şi fără NFC) sau 400 de dolari (în cazul versiunii cu 32GB de memorie internă, NFC şi 4G). Disponibilitatea internaţională este necunoscută în acest moment, însă ţinând cont de precedentul creat de Honor 6, probabil că şi versiunea Plus va fi oferită în Europa într-o bună zi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News