Huawei Mate 10 Lite a fost lansat în China sub numele Maimag 6

25.09.2017
Huawei Mate 10 Lite a fost lansat în China sub numele Maimag 6

Huawei Mate 10 Lite a apărut de curând pe internet, iar în China acest dispozitiv a fost deja anunţat, însă sub alt nume. Maimag 6 este numele noului smartphone de la Huawei, care în vest ar putea să ajungă în magazine sub numele de Mate 10 Lite, acesta fiind echipat cu toate caracteristicile necesare pentru a oferi experienţa Mate într-un pachet mai ieftin.

Maimag 6 este primul smartphone de la Huawei care vine echipat cu un display cu raport de aspect 18:9. Acesta beneficiază de un panou cu diagonală de 5,9” cu rezoluţie 2160 x  1080 pixeli (Full HD+), care este acoperit cu sticlă curbată (2.5D). La baza dispozitivului stă chipset-ul proprietar Kirin 659 cu CPU octa-core (4 x A53 la 2,36 GHz şi 4 x A53 la 1,7 GHz), alături de un GPU MaliT830-MP2. 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern completează acest pachet mid-range premium, cu posibilitatea de a extinde stocarea până la 256 GB prin intermediul unui card microSD.

Desigur, fiind vorba despre un smartphone Huawei, acesta beneficiază de un sistem hibrid pentru cartele SIM, oferind posibilitatea de a folosi două cartele nano SIM, sau o cartelă şi un card de memorie. Telefonul dispune de patru senzori foto, doi pe partea din spate şi doi pe faţă, probabil cei secundari fiind folosiţi pentru adăugarea efectului „bokeh”. Camera principală beneficiază de un senzor de 16 megapixeli şi unul de doi megapixeli cu blitz LED dual-tone, în timp ce pe partea din faţă avem un sistem 13 + 2 megapixeli cu un blitz normal. Nu în ultimul rând, telefonul beneficiază de un senzor de amprentă amplasat pe spate, sub camera foto, iar acuulatorul de 3.340 mAh ar trebui să ofere autonomie pentru măcar o zi de utilizare normală.

Telefonul se lansează în magazinele din China pe data de 30 septembrie, la preţul de 2.399 yuan, echivalent cu 365 de dolari americani. Anunţul oficial pentru varianta europeană este aşteptat pe 16 octombrie, alături de Mate 10 şi Mate 10 Pro, primul smartphone cu display edge-to-edge al companiei chineze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult