Huawei promite că până în 2021 jumătate dintre telefoanele high-end nou lansate vor fi modele pliabile

01.04.2019
Huawei promite că până în 2021 jumătate dintre telefoanele high-end nou lansate vor fi modele pliabile

Huawei pariază pe succesul telefoanelor pliabile, compania plănuind ca până în anul 2021 jumătate dintre modelele flagship nou lansate să aibă design cu ecran pliabil.

În interviul acordat chiar de CEO-ul companiei, Richard Yu, Huawei a conturat aşteptările pe termen scurt pentru piaţa smartphone şi planurile de viitor. Compania pariază masiv pe succesul telefoanelor pliabile, modele precum Huawei Mate X reprezentând doar preambulul pentru lansarea unei oferte smartphone mult mai diversă pe segmentul de telefoane pliabile.

Richard Yu admite că, aşa cum se prezintă acum, Huawei Mate X este un telefon prea scump. Dar aşteptările sunt ca pe măsură ce telefoanele pliabile vor deveni mai răspândite, preţurile vor scădea vertiginos. Şeful Huawei promite că peste numai doi ani achiziţionarea unui flaship cu ecran pliabil nu va costa mai mult decât cea a unui smartphone obişnuit.

Scăderea treptată a preţurilor va permite în cele din urmă diversificarea ofertei smartphone, încât până în anul 2021 jumătate dintre produsele încadrate la gama de top ar putea avea ecrane pliabile. Printre acestea va exista cel puţin un smartphone cu ecran pliabil şi design compact, mai mic atât decât Huawei Mate X, dar şi decât modelul convenţional Huawei P30 Pro.

Compania admite totuşi posibilitatea ca nu toată lumea să fie interesată de noul format pentru telefoane inteligente, asigurând că produsele cu design tradiţional nu vor dispărea prea curând din oferte.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult