Xiaomi prezintă un telefon pliabil impresionant, cu display flexibil în două puncte

28.03.2019
Xiaomi prezintă un telefon pliabil impresionant, cu display flexibil în două puncte

Primul telefon pliabil de la Royole, Flex Pai, ne-a demonstrat de ce producătorii cu renume nu se grăbesc să lanseze modelele lor pe piaţă, iar Samsung şi Huawei au demonstrat că există mai multe moduri în care putem privi evoluţia smartphone-ului, dispozitivele lor fiind foarte diferite între ele. Xiaomi ar putea deveni un jucător important pe piaţa de dispozitive pliabile, prezentând din nou smartphone-ul său pliabil concept, de data aceasta în utilizare, cu două puncte de pliere, într-un format foarte interesant.

Xiaomi are un telefon pliabil cu design inovator

Pe contul Xiaomi de Weibo a fost publicat un nou clip în care poate fi observat noul telefon pliabil al companei, model care încă nu a fost anunţat în mod oficial. Acesta arată ca o tabletă obişnuită atunci când este complet deschis, însă poate fi folosit şi în două alte moduri. Lateralele sale pot fi „ascunse” sub ecran, fiecare fiind un soi de „aripă”, software-ul adaptând conţinutul în funcţie de modul în care dispozitivul este pliat.

Atunci când ambele laterale sunt sub ecranul principal, telefonul pare să ofere un raport de aspect 16:9 cu margini curbate. Desigur, telefonul în mod pliat pare să fie semnificativ mai gros decât un smartphone obişnuit, însă atunci când este deschis complet, pare să fie chiar extrem de subţire.

Telefonul pliabil Xiaomi este momentan doar un prototip

Clipul are doar 10 secunde, însă pare să fie realizat cu un dispozitiv într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare. Acesta pare să ruleze software-ul MIUI, include gesturi pentru navigaţie în locul butoanelor de pe Android şi pare să ruleze aplicaţii standard pentru platforma software de la Google, fiind vizibile aplicaţiile Weibo, TikTok, Telegram, Google Maps şi aplicaţiile standard Xiaomi.

Nu este însă clar dacă acest telefon pliabil va fi lansat cu acest design pe piaţă, sau dacă Xiaomi foloseşte acest model pentru testare. Compania ar putea opta în primul său model pentru o singură balama, reducând astfel la jumătate posibilitatea de a avea o componentă care riscă să sufere şocuri mecanice.

Xiaomi ar putea oferi telefonul pliabil la un preţ mult mai mic decât Samsung şi Huawei

Xiaomi ar putea fi însă prima companie capabilă să livreze un smartphone cu ecran pliabil pe care mai mulţi utilizatori chiar să îl cumpere. Având în vedere că Samsung va lansa Galaxy Fold la preţul de 2.000 de euro, iar Huawei a confirmat un preţ de 2.300 euro pentru Mate X, un telefon pliabil Xiaomi cu un preţ de aproximativ 1.000 euro nu ar fi ieşit din comun, mai ales dacă punem în comparaţie preţurile flagship-urilor sale cu cele de la concurenţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult