iPhone XI. Noi zvonuri: mod subacvatic, sistem de vibraţii avansat şi cameră triplă

05.03.2019
iPhone XI. Noi zvonuri: mod subacvatic, sistem de vibraţii avansat şi cameră triplă

Vânzările de iPhone din ultimele câteva luni nu sunt încurajatoare pentru Apple, iar anul 2019 va fi probabil unul de sacrificiu, înainte de lansarea unei noi generaţii de telefoane cu adevărat diferite. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că Apple nu va încerca să integreze câteva tehnologii noi în generaţia iPhone XI, ci doar că priorităţile sale par a fi complet diferite faţă de cele ale industriei.

Anul acesta, majoritatea producătorilor de top vor lansa măcar un model de smartphone echipat cu antene 5G, iar unele mai curajoase precum Samsung şi Huawei, vor avea pe piaţă chiar şi modele cu ecran pliabil. Apple preferă însă să mai aştepte până când aceste tehnologii vor fi destul de mature pentru a putea fi integrate în produse de interes general, modelele Samsung şi Huawei fiind mai degrabă dispozitive „de lux”.

În septembrie, Apple ar putea lansa din nou o serie de trei noi smartphone-uri din gama iPhone, care vor continua să meargă în direcţia iPhone XS de anul trecut. Vorbim despre un iPhone XI cu ecran OLED de 5,8”, un iPhone XI Max cu ecran de 6,4” şi un iPhone XR 2019 cu ecran LCD de 6,1”. Nu este momentan clar dacă notch-ul va dispărea sau dacă va fi micşorat, însă câteva schimbări vor fi realizate la interior.

În primul rând, telefoanele ar putea beneficia de un mod subacvatic, compania realizând un nou panou tactil care să poată prelua comenzi chiar şi atunci când mâinile utilizatorilor sunt ude, sau telefonul este complet scufundat în apă. Funcţia principală a modului subacvatic ar fi utilizarea telefonului în ploaie, ceva ce până acum era aproape imposibil, în ciuda rezistenţei la apă, întrucât ecranul tactil prelua comenzile eronat.

Apoi avem de a face cu integrarea unui nou sistem de vibraţii. Taptic Engine este recunoscut drept cel mai avansat sistem de vibraţii, iar integrarea sa în multe aspecte ale sistemului de operare iOS este naturală şi ajută la asigurarea statutului de dispozitive premium pentru întreaga gamă de iPhone-uri. Noul sistem de răspuns haptic ar putea să ofere răspuns tactil pe toată suprafaţa ecranului, acesta fiind împărţit acum pe nouă zone. Atunci când apeşi un buton de pe ecran, ar trebui să simţi apăsarea exact acolo, nu în tot corpul telefonului. Această funcţie nu pare tocmai necesară, însă este ceva ce pare să conteze mult pentru Apple.

În cele din urmă, avem camerele foto de pe modelele iPhone XI şi XI Max, care ar putea fi livrate cu sisteme triple camera. Spre diferenţă de Samsung şi Huawei, Apple nu va integra o cameră ultra-wide, ci va alege un senzor TOF (Time of Flight), care va îmbunătăţi modul portret şi va adăuga noi capabilităţi AR pentru iPhone-uri. Cu siguranţă, Apple va găsi o metodă ingenioasă pentru a demonstra aceste capabilităţi, până acum telefoanele cu astfel de camere fiind livrate fără aplicaţii concrete.

Mai este jumătate de an până la lansarea noilor iPhone-uri, aşa că toate aceste informaţii, care sunt bazate pe zvonuri, ar putea fi valabile acum, însă planurile companiei cu siguranţă nu sunt bătute în cuie. iPhone-urile din toamnă ar putea fi semnificativ diferite faţă de ceea ce proiectează Apple în acest moment, însă câteva lucruri sunt sigure: Apple va lansa un telefon 5G abia în 2020, iar telefonul pliabil al companiei ar putea fi şi mai departe. Rămâne însă de văzut dacă Apple se va alinia la noile display-uri perforate, sau va păstra notch-ul în aşteptarea tehnologiei care permite ascunderea camerelor şi senzorilor frontali sub ecran.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult