Lenovo a anunţat Z5 Pro GT, primul telefon cu 12 GB memorie RAM

18.12.2018
Lenovo a anunţat Z5 Pro GT, primul telefon cu 12 GB memorie RAM

OnePlus s-a lăudat cu primul smartphone echipat cu Snapdragon 855 în urmă cu câteva săptămâni, însă există posibilitatea ca Lenovo să aducă un astfel de dispozitiv pe piaţă mai repede. Compania a anunţat modelul Z5 Pro GT, noul său flagship, care este programat pentru lansare în luna ianuarie. Acesta este totodată şi primul smartphone de până acum echipat cu 12 GB memorie RAM, însă are şi alte elemente care îl fac unul dintre cele mai interesante dispozitive din ultima perioadă.

Z5 Pro GT de la Lenovo este un telefon care la prima vedere nu oferă foarte multe în plus faţă de concurenţă. Vine echipat cu un ecran de 6,4” Super AMOLED cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli), asemeni altor dispozitive cu Android de top care vin din China, fără notch şi cu ramă minimă în jurul display-ului, doar în partea de jos putând fi observată o mică bandă de culoare neagră, mult mai subţire decât cea a concurenţei.

Acesta va fi disponibil în patru configuraţii: 128 GB stocare şi 6 GB RAM, 128 sau 256 GB şi 8 GB RAM, sau într-o versiune de top cu 512 GB stocare şi 12 GB RAM, cea mai mare cantitate de memorie de pe piaţă. Acesta beneficiază de un sistem dual-camera pe spate cu senzorid e 16 megapixeli f/1.8 şi 24 megapixeli f/2.8, cât şi de un design de tip slider, care ascunde camera frontală duală (16 megapixeli f/2.2 + 8 megapixeli). Camera secundară de pe faţă este de tip infraroşu şi este folosită pentru recunoaştere facială.

Telefonul mai integrează şi un senzor de amprentă integrat în display, un acumulator de 3.350 mAh. Evident, încărcarea se face printr-un port USB Type-C, iar jack-ul pentru căşti este complet absent. Fiind vorba despre un telefon de tip slider, lipsa rezistenţei la apă şi praf cu un rating IPXX era de aşteptat.

Telefonul este aşteptat în luna ianuarie pe piaţa din China, cu preţuri care pornesc de la 390 de dolari pentru varianta de bază şi un preţ de 640 de dolari americani pentru modelul de top, cu 12 GB memorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult