Moto G4 şi G4 Plus anunţate oficial. Disponibile de azi în India

17.05.2016
Moto G4 şi G4 Plus anunţate oficial. Disponibile de azi în India

Încă odată zvonurile care au tot circulat pe internet au fost confirmate. Motorola a anunţat în cadrul unui eveniment organizat în India noile modele Moto G4 şi Moto G4 Plus. Acestea sunt două terminale mid-range lansate la preţuri competitive, care ar trebui să satisfacă nevoile utilizatorilor care nu sunt foarte pretenţioşi. Acestea includ hardware destul de similar, singura diferenţă notabilă între cele modele fiind senzorul de amprentă de pe modelul Plus.

Cele două smartphone-uri au la bază chipset-ul octa-core Snapdragon 617 de la Qualcomm, alături de 2 sau 3 GB memorie RAM, în funcţie de model. Cel cu 2 GB vine cu 16 GB spaţiu de stocare, iar varianta superioară vine cu 32 GB spaţiu de stocare. Ambele dispun şi de un locaş microSD pentru cei care au nevoie de mai mult spaţiu. Display-ul de 5,5” afişează imagini în rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), iar acumulatorul de 3.000 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru minimum o zi de utilizare normală.

Camera foto este de asemenea un aspect în care G4 diferă de G4 Plus. Modelul standard vine cu senzor foto de 13 megapixeli pe partea din faţă, în timp ce varianta Plus vine cu unul de 16 megapixeli. Ambele dispun de tehnologie de focalizare cu laser şi detecţie de fază, cât şi moduri noi de fotografiere precum Auto HDR, mod manual, panoramă şi „drag to focus”. Sistemul de operare pre-instalat este Android 6.0.1 în mare parte neatins, Motorola aplicând de obicei doar câteva funcţii în plus, fără să modifice aspectul general al interfeţei.

Motivul pentru care telefoanele sunt lansate mai întâi în India este succesul modelului Moto G3, care a înregistrat o creştere cu 200% în vânzări faţă de generaţia Moto G2. Moto G4 Plus va fi disponibil în India exclusiv prin intermediul Amazon, cu preţuri care pornesc de la 180 de euro pentru modelul de bază şi 190 de euro pentru varianta cu 3 GB memorie RAM.

Citeşte şi Moto G4 şi G4 Plus aşteptate în luna mai

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult