O aplicaţie din Play Store oferea actualizări pentru telefoane Samsung contra cost

08.07.2019
O aplicaţie din Play Store oferea actualizări pentru telefoane Samsung contra cost

Actualizările de software nu sunt tocmai punctul forte al celor de la Samsung. Chiar dacă în ultimii câţiva ani, telefoanele sale de top au început să se bucure de update-uri ceva mai frecvente, multe dintre dispozitivele companiei sud coreene primesc actualizări destul de rare. În încercarea de a căuta o metodă de a actualiza mai rapid telefoanele, unii utilizatori au dat peste o aplicaţie numită „Updates for Samsung” în Play Store, care promite să livreze actualizări de software, însă contra cost. Se pare că mai multe milioane de utilizatori au apelat la această aplicaţie în speranţa că vor primi update-uri mai rapide.

Cei care nu ştiu cum funcţionează actualizările pe Android, acestea fiind livrate de către producător automat, fără a necesita descărcarea de aplicaţii, au putut fi cu uşurinţă păcăliţi de dezvoltatorii aplicaţiei Updates for Samsung. Aplicaţia oferă două opţiuni: una gratuită şi una contra cost. Cea gratuită livrează pachete de update la o viteză de download extrem de lentă. Cea de-a doua implică plata unei sume de bani, iar aplicaţia promite chiar şi deblocarea de reţea pentru 20 de dolari.

În ciuda faptului că este destul de evident faptul că nu avem de a face cu o aplicaţie oficială, aceasta a înregistrat peste 10 milioane de download-uri din Google Play Store. De asemenea, aceasta se bucură de un rating de 4 din 5 steluţe în magazinul Google, chiar dacă are foarte multe review-uri negative de o steluţă.

Printre review-urile negative se numără plângeri ale utilizatorilor care raportează instabilitate software după utilizare, restartări din senin, apeluri care se întrerup, supraîncălzirea dispozitivului şi alte astfel de probleme. Există posibilitatea ca review-urile pozitive să fie înregistrate chiar de către dezvoltatorii aplicaţiei, care încearcă să păstreze „nota” de pe Play Store mai mare decât ar fi dacă ar fi exclusiv de către utilizatori.

În cazul în care căutaţi o metodă de actualizare mai rapidă decât actualizarea OTA de la Samsung (sau oricare alt producător), apelaţi întotdeauna la pachete de update furnizate de site-urile oficiale ale companiei şi asiguraţi-vă că update-ul este dedicat modelului de telefon pe care îl folosiţi (Europa/Asia/US, operatorul corect, varianta corectă de configuraţie SIM, dual sau single, etc.).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult