OnePlus 6 ar putea fi lansat cu „breton”. Testele sugerează că va fi cel mai puternic smartphone de pe piaţă

OnePlus 6 ar putea fi lansat cu „breton”. Testele sugerează că va fi cel mai puternic smartphone de pe piaţă

OnePlus a demonstrat de-a lungul anilor că poate livra smartphone-uri de top la preţuri mai mici decât ale concurenţei, cu menţiunea că puterea sa de producţie este în consecinţă mai mică. Până în prezent, compania a încercat să se depărteze de diverse trenduri din industrie, păstrând display-urile Full HD până în prezent, refuzând să renunţe la jack-ul audio şi să adopte încărcarea wireless sau rezistenţa la apă. OnePlus 6 ar putea fi însă telefonul care va schimba această strategie, primele imagini şi detalii sugerând că va fi primul dispozitiv al companiei cu decupaj în display.

Aceasta nu ar fi prima dată când OnePlus se inspiră din design-ul altor companii. Spatele seriei OnePlus 3 şi al seriei OnePlus 5 au fost inspirate de dispozitive de la HTC, respectiv Apple, în timp ce ecranul 18:9 al lui OnePlus 5T s-a aliniat la cerinţele pieţei din 2017. Se pare însă că OnePlus crede că „bretonul” din display este o cerinţă a pieţei din 2018, primele leak-uri referitoare la acest model prezentând un decupaj în centrul display-ului, în partea de sus. Aici pot fi observate camera foto şi difuzorul pentru apeluri de dimensiuni foarte mici, alături de senzorii specifici.

Informaţiile dezvăluite de această imagine sunt întărite de un noi screenshot-uri care prezintă rezultatele dispozitivului în aplicaţia de testare AnTuTu. În partea de sus, pe bara de notificări, pictogramele sunt aliniate de-o parte şi de alta unui spaţiu gol, în timp ce pictogramele din partea dreaptă nici măcar nu au loc destul pentru a fi afişate complet.  Nu este clar însă cât de mare va fi „bretonul”, întrucât interfaţa sugerează o dimensiune similară cu cea de pe iPhone X, în timp ce fotografiile prezintă un telefon cu decupaj similar cu cel aşteptat pe Huawei P20.

La capitlul performanţă şi hardware, OnePlus 6 pare să fie un model foarte performant, scorul atins în AnTuTu fiind de 276.510, cel mai mare scor de până acum de pe un smartphone. Acesta urmează să fie echipat cu un chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM şi un ecran mai înalt, cu raport de aspect 19:9.

Lansarea lui OnePlus 6 este aşteptată în această vară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult