OnePlus se inspiră de la Apple pentru îmbunătăţirea performanţei de captură foto şi video pe telefoanele sale

27.01.2020
OnePlus se inspiră de la Apple pentru îmbunătăţirea performanţei de captură foto şi video pe telefoanele sale

OnePlus face multe lucruri foarte bine atunci când vine vorba despre hardware-ul şi software-ul telefoanelor sale, însă un capitol la care încă este în urmă faţă de modelele mai scumpe cu care concurează este performanţa foto. Compania promite însă să îmbunătăţească mai multe aspecte legate de hardware şi software-ul de captură pe modelele următoare, luând inspiraţie de la Apple, conform detaliilor oferite.

Şi Apple rămăsese puţin cam mult în urmă cu performanţa foto a telefoanelor sale în ultmii ani. Odată cu iPhone 11 şi 11 Pro, compania începe iar să concureze serios la acest capitol, iar OnePlus va urma exemplul dat de compania americană pentru a îmbunătăţi performanţa foto şi video a telefoanelor sale din 2020.

Compania a publicat o listă de îmbunătăţiri pe care doreşte să le facă în următoarea perioadă. La fel ca în cazul iPhone 11 Pro, OnePlus doreşte să egalizeze timpii de expunere, balansul de alb şi nuanţele de culoare între cele trei camere pe care le oferă: wide, ultra-wide şi zoom. De asemenea, următoarele modele OnePlus vor avea „paritate între lentile”, adică vor putea filma şi fotografia folosind aceleaşi funcţii. De exemplu, filmarea 4K la 60 de cadre pe secundă ar trebui să poată fi realizată pe toate camerele.

Nu în ultimul rând, OnePlus a vorbit puţin şi despre posibilitatea de a filma cu mai multe camere simultan. Această funcţie a fost una dintre atracţiile principale pentru Apple la prezentarea iPhone 11. În timp ce Apple promite până la patru înregistrări simultan, cu toate camerele disponibile, OnePlus a vorbit doar despre posibilitatea de a înregistra de la două surse simultan, oricare ar fi acestea (combinaţii între două camere de pe spate, sau între o cameră de pe spate şi cea frontală).

La capitolul software, OnePlus doreşte să adauge un editor video mai bun, suport pentru LUT-uri, estimare mai corectă a culorii pielii, stabilizare în 4K, timelapse cu zoom, mod nocturn pentru video şi posibilitatea de a filma în 4K pe perioade mai lungi. Desigur, îmbunătăţiri de performanţă precum focalizare mai rapidă şi declanşare mai rapidă sunt de asemenea pe listă.

Anumite îmbunătăţiri vor fi oferite şi pe telefoanele deja lansate, însă doar modelele din viitor vor beneficia de noi capabilităţi permise de hardware îmbunătăţit.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult