OPPO pregăteşte o cameră de smartphone cu zoom 10x

14.01.2019
OPPO pregăteşte o cameră de smartphone cu zoom 10x

OPPO nu este tocmai prima companie din industria de smartphone-uri la care ne gândim atunci când vine vorba despre inovaţie în domeniul fotografiei mobile, însă din când în când aceasta a avut mici sclipiri de ingeniozitate. Vestea că OPPO ar putea fi prima companie din industrie care ar putea oferi un smartphone cu zoom 10x nu pare însă să fie atât de ieşită din comun, compania prezentând în urmă cu doi ani la MWC un sistem ingenios cu zoom 5X.

La MWC 2017, OPPO a prezentat un prototip de smartphone, echipat cu un nou tip de cameră foto cu zoom. Era vorba despre o cameră care folosea mai multe lentile şi o prismă pentru a redirecţiona lumina către un senzor amplasat vertical, nu orizontal. Astfel, optica complexă necesară unui astfel de sistem putea fi integrată într-un smartphone, fără a scoate camera în relief.

Compania a trimis o invitaţie de presă pentru un eveniment de lansare care va avea loc pe 16 ianuarie (miercuri) în China, unde este aşteptată dezvăluirea unui sistem de camere cu zoom 10x, probabil într-o implementare „hibrid”, care să combine zoom digital şi capabilităţile de zoom optic 5x. Numărul 10 şi o prismă pot fi cu uşurinţă fi observate în imaginea de pe invitaţie la eveniment, sugerând astfel că va fi forba despre ceva legat de capabilităţile foto ale dispozitivelor sale.

Adevărul este că tehnologia dezvoltată pentru prototipul din 2017 nu a fost până acum integrată în niciun smartphone, iar acum că dispozitivele cu sisteme foto performante sunt din ce în ce mai importante pe piaţă, ar putea fi un motiv destul de bun pentru a împinge astfel de capabilităţi în faţa concurenţei.

Nu este clar însă dacă în cadrul evenimentului va fi prezentată din nou doar tehnologia folosind un dispozitiv de test, sau vom vedea un nou smartphone de top al companiei (probabil OPPO R19) care să beneficieze de aceasta. În cazul în care OPPO nu vine cu un nou smartphone acum, cu siguranţă însă acesta va fi prezentat în cadrul MWC 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult