Oppo R17, primul smartphone cu chipset Snapdragon 670 şi protecţie Gorilla Glass 6, a fost prezentat oficial

Reţeta pentru „bretonul” perfect pare că a fost găsită de producătorul asiatic Oppo. În plus, noul Oppo R17 este primul smartphone care beneficiază de scut Gorilla Glass 6 în jurul ecranului şi chipsetul Snapdragon 670.

Disponibil în variante de culoare cu nuanţe de roz şi albastru, Oppo R17 se prezintă cu un ecran de 6.4” care umple aproape toată partea din faţă a telefonului. Mult criticatul „breton” decupat la partea de sus a fost mult redus, comparat altor produse competitoare, suprafaţa de afişare pierdută în acest mod fiind neglijabilă.

Recomandat drept un smartphone premium, Oppo R17 dispune de 8GB memorie RAM, 128GB spaţiu de stocare intern şi foloseşte rezoluţie Full-HD+ (1080 x 2280 pixeli).

Revenind la sticla Gorilla Glass 6, aceasta nu face ecranul mai rezistent la zgârieturi decât soluţiile Gorilla Glass 5, însă ar trebui să ofere mai multă protecţie în faţa căzăturilor accidentale.

Produs de Qualcomm folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, chipsetul Snapdragon 670 dispune de un CPU cu opt nuclee Kryo 360, GPU din seria Adreno 615 şi un modem LTE X12 capabil să atingă viteze de până la 600 Mbps prin conexiunile de internet mobil. Desigur, pe lista dotărilor intră şi capabilităţile AI, accelerate de noul chip Qualcomm.

Amatorii de poze au la dispoziţie o cameră principală cu 16MP + 5MP şi flash LED. Deasupra ecranului găsim o cameră frontală de 25MP, prevăzută cu lentile f/2.0 şi optimizată pentru poze selfie.

Carcasa acoperită cu sticlă faţă/verso găzduieşte un acumulator de 3500 mAh, care promite cel puţin o zi de utilizare fără griji. Potrivit afirmaţiilor făcute în cadrul evenimentului de lansare, tehnologia proprietară Oppo VOOC permite obţinerea a două ore timp suplimentar de convorbire cu numai 5 minute de încărcare rapidă, folosind cablul USB-C.

Pe lateralul carcasei mai găsim şi un conector jack 3.5mm, util pasionaţilor de muzică.

Echipat cu o ediţie personalizată de Android Oreo numită ColorOS 5.2, Oppo R17 va putea fi comandat din oferta magazinelor asiatice începând cu data de 18 august, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

 

publicitate