Palm se întoarce! Iată cel mai mic smartphone „premium” al momentului

15.10.2018
Palm se întoarce! Iată cel mai mic smartphone „premium” al momentului

După mai multe luni de zvonuri şi speculaţii, noul smartphone Palm a fost în sfârşit anunţat în mod oficial. Acesta este unul dintre cele mai mici smartphone-uri de pe piaţă şi doreşte să creeze o nouă categorie de dispozitive portabile numite „ultra-mobile”. Având în vedere dimensiunile sale şi capabilităţile pe care le oferă, acesta va fi mai degrabă smartphone-ul care va ţine utilizatorii departe de aplicaţiile de consum de conţinut precum reţelele de socializare.

Noul telefon se numeşte pur şi simplu Palm şi este realizat de către Palm Venture Group, un nou startup care are acum control asupra brand-ului. Compania nou înfiinţată nu are legătură directă cu TCL, compania care a cumpărat brandul Palm în 2016, însă TCL este în continuare compania care a dezvoltat hardware-ul din noul telefon Palm.

Vorbim despre un telefon cu ecrand e 3,3” şi rezoluţie HD, cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare internă, chipset-ul care stă la baza telefonului fiind un Snapdragon 845 de la Qualcomm. Telefonul integrează şo cameră de 12 megapixeli pe spate şi una de 8 megapixeli pe partea din faţă. Având în vedere dimensiunile reduse ale display-ului şi hardware-ul nu foarte pretenţios, acumulatorul de 800 mAh ar trebui să poată oferi o zi de utilizare, conform specificaţiilor. Telefonul este rezistent la apă şi praf la standard IP68, fiind contruit din sticlă Gorilla 3 de la Corning şi o ramă din aluminiu. Noul telefon Palm cântăreşte doar 68 de grame.

Galerie foto

La nivel software, avem de a face cu Android 8.1 Oreo cu o interfaţă proprietară, care pune aplicaţiile în centrul experienţei, ecranul putând fi personalizat după bunul plac. Interfaţa seamănă cu cea de pe Apple Watch. Fiind un telefon compatibil cu Google Play Services, cam orice aplicaţie din Play Store va putea fi instalată, însă experienţa pe un ecran atât de mic ar putea fi nepotrivită pentru majoritatea, în special cele orientate către consumul de conţinut foto şi video.

Palm va fi disponibil exclusiv prin reţeaua Verizon din Statele Unite (cel puţin la început) şi va costa 350 de dolari (cel mai probabil fără contract). Având în vedere că telefoanele din ultimii ani cresc din ce în ce mai mult în dimensiuni, este ciudat să vedem un smartphone atât de mic, însă probabil că acesta va fi doar revenirea unei „mode” în domeniul tehnologiei, care până nu de mult se concentra pe miniaturizare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult