Samsung doreşte să rezolve problema ecranelor decupate. Are în plan o nouă tehnologie pentru display-uri

06.05.2019
Samsung doreşte să rezolve problema ecranelor decupate. Are în plan o nouă tehnologie pentru display-uri

Până la Galaxy S10, Samsung a încercat să se abţină de la artificii de design care presupuneau decuparea ecranului de pe dispozitivele sale de top. Se pare că şi acesta a fost însă un compromis, pentru a păstra competitivitatea în piaţă, majoritatea concurenţilor renunţând la marignile negre deasupra şi sub display. Scopul companiei pare însă să fie setat pe eliminarea tuturor decupajelor, cu o nouă tehnologie pentru display-uri, care este în dezvoltare în acest moment.

Conform site-ului chinezesc My Drivers, care citează surse din Coreea de Sud, Samsung pare să fie în proces de dezvoltare a unei noi tehnologii pentru display-uri. Aceasta ar putea fi lansată în următorii câţiva ani şi ar putea schimba complet modul în care sunt dezvoltate smartphone-urile în toată industria.

În primul rând, camera foto nu ar mai necesita un decupaj, sau utilizarea unei alternative precum un sistem de tip slider sau un sistem motorizat retractabil. Aceasta ar putea fi poziţionată sub display, asemeni senzorului de amprentă. Pentru a putea realiza capturi foto şi video, ecranul ar putea deveni transparent atunci când este necesar, lăsând astfel lumina să treacă până la camera foto. Atunci când camera nu este utilizată, partea aceea a ecranului ar putea fi din nou aprinsă pentru a oferi un ecran complet.

Cu siguranţă însă, şi alte companii ar fi interesate de această tehnologie, iar Samsung cu siguranţă va dori să o vândă către parteneri. Apple este unul dintre cei mai importanţi clienţi Samsung Display, iar faptul că tehnologia Face ID necesită un decupaj proeminent pe ultimele modele de iPhone ar putea convinge compania să rămână „abonată” la componentele sud coreene. De curând au apărut zvonuri că Apple ar putea apela la tehnologia micro-LED devoltată de Foxconn, însă dacă aceasta nu poate fi dezvoltată cu o parte transparentă, cu siguranţă oferta Samsung ar fi mai atrăgătoare.

Evident, Samsung ar folosi aceste panouri pe toate modelele sale de top, începând cu seria Galaxy S, care oferă deja ecrane decupate şi continuând cu gama Galaxy Note, care cu siguranţă va beneficia de display-uri Infinity-O anul acesta. Nu în ultimul rând, Galaxy Fold ar putea fi un beneficiar important, întrucât acesta este singurul dispozitiv Samsung lansat până acum cu un ecran decupat sub formă de „notch” pentru camerele de la interior.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult