Samsung Galaxy J5 şi J7 au fost lansate în China

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 29.03.2016
Samsung Galaxy J5 şi J7 au fost lansate în China

Samsung a lansat în China variantele 2016 ale smartphone-urilor mid-range Galaxy J5 şi Galaxy S7. Hardware-ul a fost adus la zi pentru categoria de preţ vizată, fiind acum mai apropiate de modelele din seria Galaxy A, minus construcţia din materiale premium. În trecut, seria Galaxy J a ajuns şi în anumite regiuni în afara Asiei, deci există posibilitatea să vedem aceste modele în curând şi în Europa.

Modelul Galaxy J7 vine echipat cu un ecran AMOLED Full HD de 5,5”, procesor octa-core la 1,6 GHz, 3 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Cei care au nevoie de mai mult spaţiu pot ataşa însă carduri microSD. Telefonul este echipat cu modem LTE, capabilităţi NFC şi un acumulator de 3.300 mAh.

Samsung a integrat în Galaxy J5 un hardware ceva mai modest. Display-ul de 5,2” afişează doar 1280 x 720 pixeli. Procesorul ales este Snapdragon 410 de la Qualcomm, un quad-core tactat la 1,2 GHz. Avem de a face cu 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare, alături de posibilitatea de a adăuga un card de memorie extra, LTE şi 3.100 mAh. Ambele modele vin echipate cu camere foto de 13 megapixeli pe spate şi 5 megapixeli pe faţă. Spatele dispozitivelor este realizat din plastic, însă ambele sunt protejate de ramă metalică de jur împreujurul display-ului.

Nu este clar exact cât vor costa cele două smartphone-uri Galaxy J de la Samsung, însă cu siguranţă vor fi listate la preţuri mai mici decât modelele din seria Galaxy A.