Samsung W20 5G ar putea fi primul telefon clamshell cu ecran pliabil al companiei. Va fi lansat în China

01.11.2019
Samsung W20 5G ar putea fi primul telefon clamshell cu ecran pliabil al companiei. Va fi lansat în China

La numai câteva zile de la prezentarea unui concept de smartphone pliabil în format clamshell, China Telecom dezvăluie printr-o imagine de promovare faptul că acel model s-ar putea materializa sub numele Samsung W20 5G, un model care ar continua seria de dispozitive W, exclusivă până acum Chinei. Aceasta nu este prima dată când auzim despre acest model, însă având la îndemână informaţii oficiale de la Samsung, este destul de clar că acest model există şi va fi lansat probabil foarte curând.

Samsung obişnuieşte să lanseze spre finalul fiecărui an în China câte un smartphone din gama W. Anul trecut, varianta W2019 oferea specificaţii hardware similare cu cele de pe Galaxy S9, însă beneficia de ecrane mici şi butoane alfanumerice în partea de jos. Aceste modele au fost scumpe dintotdeauna, fiind considerare smartphone-uri exclusiviste.

Acum că Samsung va trece de la design-ul clamshell clasic, la un design clamshell cu ecran pliabil, probabil că aceste modele îşi vor justifica mai bine preţul ridicat, fiind acum echipate cu tehnologii de ultimă oră. Imaginea de promovare de la China Telecom arată telefonul deschis din profil, cu lumină produsă de display. De asemenea, faptul că foloseşte 5G sugerează că avem de a face cu hardware cel puţin la fel de puternic precum cel de pe Galaxy S10+ 5G sau Note10 5G, dacă nu chiar cu noul chipset Exynos 990 prezentat de curând cu modem 5G integrat.

Anunţul oficial al lui Samsung W20 5G este aşteptat în următoarele câteva săptămâni, în luna noiembrie, probabil în apropierea anunţului Motorola RAZR, care va avea loc peste două săptămâni în SUA. Având în vedere faptul că va exista deja un rival pe piaţă pentru W20, ar fi interesant de căzut dacă de data aceasta, modelul cu clapetă de la Samsung reuşeşte să „iasă” din China, sau dacă va rămâne disponibil exclusiv în această ţară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult