Sharp lansează un telefon solar şi unul ce nu (prea) consumă energie

Sharp lansează un telefon solar şi unul ce nu (prea) consumă energie

În Japonia şi în Coreea de Sud, se acordă o atenţie deosebită telefoanelor solare. Pe zi ce trece, acestea devin din ce în ce mai eficiente şi la modul cum se derulează lucrurile s-ar putea ca peste trei, patru ani să vedem primele dispozitive mobile independente de priză. Astăzi, noile Sharp 934SH şi 936SH intră în categoria telefoanelor low power consumption/hibride (SH – Solar Hybrid).

Primul, Sharp 934SH, beneficiază de un display extern de 3 inch, care afişează ora şi data, vremea, ştirile din RSS şi alte informaţii fără să consume energie sau, în orice caz, consumul este aproape neglijabil. Celelalte specificaţii includ camera de 8 MP şi o carcasă care împiedică pătrunderea apei la circuitele electronice.

Sharp 934SH şi Sharp 936SH

Sharp 936SH, telefonul hibrid, îţi oferă o autonomie de un minut de convorbire şi două ore de stand-by la o expunere solară de 10 minute. Performanţele sale sunt mai slabe decât cele ale telefonului solar dezvoltat de către LG şi prezentat anul acesta la Mobile World Congress. Prototipul sud-coreean oferă trei minute de convorbire pentru 10 minute de expunere.

Telefoanele Sharp se vor comercializa începând cu luna august, foarte probabil doar în Japonia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News