Sony Xperia Z5 Compact, în test de anduranţă la filmare 4K – cât de repede se supraîncălzeşte

06.10.2015

Cunoscut în egală măsură pentru performanţele foarte ridicate şi tendinţa sa de supraîncălzire, chipsetul Snapdragon 810 a avut un parcurs tumultuos încă de la lansare, testele interne desfăşurate de Samsung ducând la abandonarea sa pentru modelul Galaxy S6. În schimb, dispozitivele care l-au folosit au atras critici pe tema performanţelor inconsistente şi tendinţa de supraîncălzire la folosirea modului de filmare 4K.

De neplăceri nu au fost ferite nici modele de top ca Xperia Z2 şi Xperia Z3, ambele având probleme la folosirea modului de filmare 4K, ducând la supraîncălzire şi oprirea automată a înregistrării după 6-7 minute. Teoretic, îngrămădirea aceleiaşi configuraţii de top în corpul variantei Xperia Z3 Compact ar fi trebuit să amplifice problemele cu supraîncălzirea, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

Potrivit experimentului făcut de un utilizator YouTube identificat cu pseudonimul Xperia Fan, modelul Xperia Z3 Compact este mai puţin vulnerabil la supraîncălzire decât modelul Xperia Z3 oferit într-o carcasă mai subţire, afişând alerta de temperatură înaltă după aproximativ 17 minute de filmare la rezoluţie 4k.

Testele ce au avut ca protagonişti modelele Z5 Compact, Z3 Compact, Xperia Z3v (excluziv Verizon), Xperia Z3+ şi Xperia M5 au fost desfăşurate fără aplicaţii active în fundal şi cu modul Airplane pornit, împiedicând astfel folosirea conexiunii la internet sau recepţionarea de apeluri.

Echipat cu o versiune revizuită a chipsetului Snapdragon 810, modelul Xperia Z5 Compact nu scapă complet de problemele cu supraîncălzirea, însă afişarea mesajului de avertizare după 40 minute, timp în care sunt depozitaţi în memoria internă 15.5GB de material video la rezoluţie 4k, lasă o marjă de siguranţă confortabilă pentru filmările din vacanţă.

Sony Xperia Z5 Compact

Spre comparaţie, modelul Z3+ a cedat după numai 15 minute de filmare 4K, respectiv mai puţin de 11 minute în cazul variantei Xperia Z3v. Rămas fără suficient spaţiu de filmare, modelul Xperia M5 a întrerupt filmarea fără a oferi un rezultat concludent. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult