Telefonul OPPO Find 7 va oferi o cameră foto cu senzor de 50 MP

Telefonul OPPO Find 7 va oferi o cameră foto cu senzor de 50 MP

Ambiţiosul producător chinez OPPO a pomenit pentru prima oară de viitorul său model de vârf Find 7 la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, în răstimpul scurs de atunci ieşind la iveală şi alte detalii despre acest smartphone. Aşteptarea se va termina pe 19 martie, când OPPO va lansa oficial acest telefon în cadrul unui eveniment care va avea loc la Beijing, însă compania plusează pe ultima sută de metri şi ne sugerează că vom vedea un telefon cu o prestatie foto deosebită care va concura cu faimosul Lumia 1020.

În acest moment, ştim că terminalul OPPO Find 7 va fi disponibil în două versiuni hardware. Ambele vor fi bazate pe soluţia Qualcomm Snapdragon 801, la fel ca recentele modele de vârf Galaxy S5 sau Xperia Z2, însă unul va oferi un ecran cu o diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD, în timp ce al doilea va face saltul la diagonala de 5.5” şi rezoluţia de 2560 x 1440 pixeli. Dacă producătorul OPPO nu s-a jucat cu răbdarea noastră şi nici nu va întâmpina alte dificultăţi tehnologice, Find 7 va fi cel de-al doilea telefon cu ecran 2K lansat pe piaţă (după Vivo Xplay 3S), ceea ce spune multe despre ambiţiile noului val de producători chinezi.

La fel de ambiţioasă pare şi ideea de a implementa o cameră foto pe care doar Nokia a abordat-o până acum. Conform unei imagini publicate online de către OPPO, viitorul Find 7 va oferi o cameră foto cu o rezoluţie impresionantă de 50 MP şi va intra astfel în concurenţă directă cu modelele PureView 808 si Lumia 1020.

Click pentru imaginea în mărime naturală (50 MP, 9,7 MB)

Compania nu a furnizat nici un fel de detaliu suplimentar dincolo de unicul eşantion foto, care are o rezoluţie de 8160×6120 pixeli şi o dimensiune de 9,7 MB. Datele din EXIF ne spun că OPPO Find 7 va oferi şi un obiectiv cu o diafragmă F/2.0, dar restul detaliilor le vom afla abia pe 19 martie. Mostra publicată ne arată un senzor cu un nivel de zgomot cam mare (inerent la această rezoluţie) şi o procesare cam agresivă, dar cu culori frumoase şi un nivel foarte bun de detalii în imaginea redimensionată.

Cele două modele Nokia menţionate au oferit senzori cu o rezoluţie de 41 MP (38 MP utilizabili) şi au impresionat prin calitatea imaginilor obţinute, şi se pare că producătorul OPPO s-a hotărât să intre şi el cu Find 7 în acest club extrem de exclusivist. Nu este clar dacă OPPO va folosi o tehnologie de oversampling similară Nokia PureView, dar acest lucru nu este exclus deoarece ar permite imortalizarea unor instantanee de foarte bună calitate la o rezoluţie utilizabilă în mod obişnuit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News