Un MacBook Pro a fost transformat într-un DeX Station mobil pentru Galaxy S8

25.09.2017
Un MacBook Pro a fost transformat într-un DeX Station mobil pentru Galaxy S8

DeX Station pare să fie o soluţie foarte interesantă pentru cei care îşi doresc să folosească smartphone-ul atât pentru comunicare, cât şi pentru productivitate. Din păcate, dispozitivul lansat de Samsung anul acesta este compatibil doar cu dispozitive „de birou”, fiind necesară conectarea unui monitor extern şi de periferice pentru funcţionare. Cineva a luat însă acest concept şi l-a transformat cu succes într-un laptop aproape complet funcţional.

Utilizatorul „kreal” de pe forumu XDA Developers, a publicat imagini şi detalii despre cum a folosit carcasa şi câteva dintre componentele unui MacBook Pro din 2008 pentru a realiza un dock portabil pentru Galaxy S8, folosind un hub USB Type-C compatibil cu DeX Station. Acesta a scos toate componentele interne ale laptop-ului din carcasă şi le-a înlocuit cu câteva dispozitive de conversie pentru display şi tastatură, pe care le-a conectat prin HDMI şi USB la hub-ul Type-C.

Acestea au fost conectate apoi la un acumulator de 74 Wh, care să ofere destulă autonomie pentru a alimenta componentele, cât şi telefonul în timpul utilizării, iar un suport extern pentru Galaxy S8 a fost ataşat în partea din dreapta a ecranului. Rezultatul pare să funcţioneze destul de bine, procesarea şi conectarea la internet fiind realizate pe telefon, laptop-ul suplinind doar funcţiile de afişare şi de control (tastatura).

Momentan, trackpad-ul de pe Macbook nu funcţionează cu această soluţie, deci un mouse extern este în continuare necesar, în timp ce soluţia nu este accesibilă oricui şi necesită nişte cunoştinţe minime în conectarea de fire şi dezasamblarea unui laptop. Soluţia lui „kreal” este mai degrabă o demonstraţie a unui concept foarte interesant, care cu puţin noroc va fi adoptat şi de către Samsung, care ar putea vinde laptop-uri DeX Station, care să necesite doar conectarea unui smartphone compatibil pentru funcţionare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult