Un reprezentant Huawei susţine că smartphone-urile nu au nevoie de 6 GB memorie RAM

Un reprezentant Huawei susţine că smartphone-urile nu au nevoie de 6 GB memorie RAM

În ultimii câţiva ani, producătorii de smartphone-uri au început să integreze din ce în ce mai multă memorie RAM în smartphone-uri, unele dintre ele ajungând din urmă chiar şi unele laptop-uri performante. Cu toate acestea, nu toţi producătorii sunt de părere că o creştere constantă a memoriei RAM rezultă şi în performanţă mai bună. Lao Shi, unul dintre cei mai importanţi oameni din cadrul Huawei, susţine că 4 GB sunt de ajuns pentru smartphone-uri.

Shi a criticat pe contul său de Weibo integrarea a mai mult de 4 GB memorie RAM în dispozitivele mobile. Această cantitate de memorie ar trebui să fie de ajuns atât timp cât sistemul de operare este bine optimizat, oferind ca exemplu Apple şi iOS, unde cel mai puternic smartphone al companiei, iPhone 7 Plus, dispune de 3 GB de memorie RAM. Acesta merge mai departe, spunând că depăşirea cantităţii de 4 GB poate chiar să fie dăunătoare experienţei utilizatorului, în primul rând din cauza preţului mult mai mare, în timp ce performanţa ar putea avea de suferit dacă software-ul nu este pregătit să gestioneze atât de multă memorie.

Curios este faptul că această critică vine din partea Huawei, întrucât compania are deja câteva modele de smartphone-uri echipate cu 6 GB memorie RAM. Mate 9 a fost lansat anul trecut şi într-o variantă Pro cu 6 GB memorie RAM, în timp ce noul P10 Plus va fi livrat şi într-o configuraţie similară. De asemenea, noul Honor V9/8 Pro se livrează în două configuraţii, cu 4 şi 6 GB memorie RAM.

Există posibilitatea ca declaraţiile lui Lao Shi să sugereze renunţarea la această configuraţie, în încercarea de a oferi o experienţă de utilizare superioară prin optimizare software şi dispozitive la preţuri mai mici. Deja EMUI 5.1 vine la pachet cu un sistem inteligent de gestionare a memoriei pentru a asigura performanţă ridicată chiar şi după mai multe luni de utilizare. Cel mai sigur vom afla dacă aceste afirmaţii se vor transforma şi în schimbarea strategiei companiei în toamna acestui an, odată cu lansarea modelului Mate 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult