Următorul iPhone va avea funcţie de recunoaştere facială 3D?

Următorul iPhone va avea funcţie de recunoaştere facială 3D?

Dacă luăm de bun acest zvon, conform căruia Apple lucrează la o tehnologie de recunoaştere facială complexă, am spune că, fără îndoială, dispozitivul vizat este viitorul iPhone.

Suntem tentaţi să dăm crezare zvonului, mai ales prin prisma faptului că Google a implementat deja în Android 4.x aşa numita funcţie “Face Unlock”. Este de aşteptat ca şi Apple să ne pună la dispoziţie o astfel de modalitate de deblocare a telefonului.

Conform informaţiilor de până acum, se pare că este vorba de un sistem avansat, capabil de procesare 3D a imaginilor. Am putea debloca telefonul nu doar orientându-ne fix spre ecran, ci şi din alte perspective. Astfel, recunoaşterea facială de pe iPhone ne-ar oferi o securitate sporită faţă de sistemele de recunoaştere 2D.

Concret, în cazul funcţiei Face Unlock de pe dispozitivele Android, sistemul de recunoaştere poate fi “păcălit” extrem de simplu, prin poziţionarea în dreptul camerei a unei fotografii cu posesorul telefonului.

Dacă planurile Apple vizează doar următorul iPhone, rămâne de văzut. Este posibil ca update-ul să se adreseze şi posesorilor de iPhone 4S şi iPad-ului din generaţia a III-a.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News