Xiaomi anunţă Black Shark 2, probabil cel mai puternic telefon de gaming de pe piaţă

19.03.2019
Xiaomi anunţă Black Shark 2, probabil cel mai puternic telefon de gaming de pe piaţă

Anul trecut a fost cel în care telefoanele de gaming au început să apară din toate direcţiile, atât producători consacraţi de smartphone-uri high-end, cât şi companii care se concentrau mai degrabă pe modele mai ieftine lansând astfel de dispozitive cu Android. Xiaomi vine acum cu a doua generaţie a smartphone-ului Black Shark, acesta fiind probabil cel mai performant model de acest tip de pe piaţă.

Black Shark 2 vine echipat cu un chipset Snapdragon 855 răcit printr-un nou sistem de răcire cu lichid numit Liquid Cool 3.0, care ar putea scădea temperatura de operare cu până la 15 grade faţă de un smartphone obişnuit. Acest lucru înseamnă că telefonul ar putea rula la frecvenţă maximă pe perioade extinse, iar un accesoriu numit Cooling Case ar putea scădea cu încă 5 grade temperatura de funcţionare.

Vor exista mai multe versiuni de Black Shark 2 la vânzare. Avem de a face cu configuraţii cu 6, 8 sau 12 GB RAM, cu 128 sau 256 GB stocare.  Versiunea Frozen Silver va fi livrată doar în configuraţii cu 8 GB RAM sau 12 GB RAM şi 256 GB. Dintre toate componentele însă, probabil că ecranul de 6,4” este însă cel mai interesant.

Acesta este bazat pe un panou AMOLED de la Samsung, afişează o rezoluţie Full HD+ şi beneficiază de o luminozitate de 430 nits. Acesta este calibrat la standardul DCI-P3, şi beneficiază de un mod special de afişare care poate interpola cadrele afişate pentru a simula o fluiditate mai mare, similară cu funcţia de pe televizoarele moderne.

Xiaomi se laudă cu un timp de răspuns de numai 43,5 ms pentru atingerile de pe ecran, ceva ce în teorie ar trebui să fie un upgrade faţă de generaţia precedentă. Nu în ultimul rând, ecranul beneficiază de senzori de presiune (similar cu Force Touch), fiind configurabile apăsări mai puternice pentru fiecare jumătate a ecranului cu funcţii din jocuri.  Tot în ecran este integrat şi senzorul de amprentă.

Galerie foto

Alte caracteristici importante pentru gaming ar fi acumulatorul de 4.000 mAh care beneficiază de încărcare rapidă la 27W şi existenţa unui accesoriu numit GamePad 3.0, care transformă telefonul într-o consolă de gaming, mai ales când luăm în considerare posibilitatea de a conecta telefonul la un monitor.

Camera foto nu este în general foarte importantă pentru un dispozitiv de gaming portabil, însă Black Shark 2 vine echipat cu un sistem dual-camera: senzor principal de 48 megapixeli f/1.75 şi senzor secundar de 12 megapixeli f/2.2 pentru zoom 2x. Pe partea din faţă avem de a face cu un senzor de 20 megapixeli şi un obiectiv cu diafragmă f/2.0 cu punc de focalizare fix.

Xiaomi nu a dezvăluit când va fi acest model disponibil pe piaţa din China, însă preţurile vor varia între 3,200 şi 4.200 yuan, adică între 420 şi 550 de euro. Nu este deloc un preţ rău pentru un telefon cu performanţă de top, mai ales că încep să apară din ce în ce mai multe jocuri pretenţioase pe mobil, Activision Blizzard anunţând deja jocuri Diablo şi Call of Duty pentru mobil, în timp ce adevărate hit-uri precum PUBG Mobile, Fortnite şi Arena of Valor sunt săptămână de săptămână în topuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult