Xiaomi ar putea avea primul smartphone cu ecran la 144Hz, aplicând o actualizare de firmware unui model deja lansat

13.01.2020

Redmi K30 5G ar putea deveni peste noapte un telefon cu ecran de 144Hz, dacă Xiaomi consideră că upgrade-ul adus printr-o simplă actualizare de firmware poate conferi un avantaj în campaniile de marketing.

Acesta nu ar fi primul „upgrade virtual” adus de Xiaomi unui produs deja lansat, compania luând o măsură similară pentru vârful de gamă Xiaomi Mi 9 lansat anul trecut, lansând o actualizare MIUI care schimba rata de refresh a ecranului din 60 Hz în 84Hz, după ce testele interne au relevat că hardware-ul suporta această modificare.

Luna trecută, Redmi a lansat smartphone-urile Redmi K30 4G şi Redmi K30 5G. Ambele telefoane se vând în prezent ca fiind cele mai ieftine telefoane din China echipate cu ecran de 120Hz. Astăzi, directorul general al Redmi, Lu Weibing, a confirmat validitatea upgrade-ului la 144Hz pentru modelul Redmi K30 5G.

Weibing a publicat chiar şi un videoclip pentru a demonstra capabilităţile hardware ale modelului Redmi K30 5G. După cum se poate vedea, afişajul de 120Hz al Redmi K30 5G funcţionează perfect şi la 144Hz, modificarea putând fi aplicată printr-o simplă actualizare de firmware.

Anunţul vine într-un moment crucial, rivalii Samsung şi OnePlus fiind pe cale să dezvăluie serii mult aşteptate precum Galaxy S20 şi OnePlus 8, cu ecrane funcţionând la doar 120Hz.

Cât despre avantajele saltului de la 120Hz la 144Hz, putem privi către segmentul PC, unde noile generaţii de monitoare pentru gaming au oferit îmbunătăţiri minore, dar totuşi sesizabile pentru gamerii înrăiţi. Pe mobil, îmbunătăţirea ar putea fi şi mai slab perceptibilă, scopul principal fiind mai degrabă atragerea cumpărătorilor care se orientează exclusiv după lista cu specificaţii.

Între timp, Xiaomi Redmi va începe comercializarea variantelor cu 6 GB RAM + 64 GB şi 6 GB RAM + 128 GB pentru modelul Redmi K30 5G, aprovizionând mai întâi magazinele locale din china. Cele două vor avea preţuri de 290 dolari şi 333 dolari. Acestea vor fi disponibile în variantele de culoare Deep Sea Blue şi Deep Ocean Glitter.

Redmi K30 4G vine echipat cu un chipset Snapdragon 730G pe 8 nm, cel mai puternic model de medie de la Qualcomm care oferă conectivitate 4G, fiind lansat la începutul anului pentru dispozitive mid-range care oferă performanţă mai bună în jocuri.

O altă caracteristică interesantă este camera foto cu patru senzori. Avem de a face cu un senzor principal Sony IMX686, generaţia nouă a producătorului japonez, cu rezoluţie de 64 megapixeli şi o lentilă cu diafragmă f/1.89. Acest senzor permite „pixel binning” pentru fotografii mai detaliate şi lipsite de zgomot de imagine. Alături de acesta avem şi o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, un senzor de adâncime de 2 megapixeli şi o cameră macro de 2 megapixeli.

Telefonul găzduieşte o baterie de 4500mAh care acceptă încărcare rapidă de 30W.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult