Xiaomi Mi 10 cu Snapdragon 865 testat în AnTuTu. Este cel mai performant smartphone de până acum

07.01.2020
Xiaomi Mi 10 cu Snapdragon 865 testat în AnTuTu. Este cel mai performant smartphone de până acum

Qualcomm a anunţat Snadpragon 865 în urmă cu aproape o lună, însă momentan nu ştim exact cât de mare este aportul de performanţă faţă de modelele 855 şi 855+ de anul trecut. Compania spune că ar trebui să vedem îmbunătăţiri de cel puţin 20-30%, iar un nou „leak” dintr-o sursă reputabilă ne dezvăluie diferenţa de performanţă prin intermediul unui test AnTuTu realizat pe un presupus Xiaomi Mi 10, următorul flagship al producătorului chinez.

Utilizatorul Weibo „Digital chat station” (traducere cu Google Translate din chineză), cunoscut pentru publicarea informaţii valide despre dispozitive mobile din China înainte ca acestea să fie lansate, a distribuit câteva fotografii foarte bine „cenzurate” cu ceea ce pare a fi următorul flagship Xiaomi, modelul high-end Mi 10. Acesta urmează să fie lansat în următoarele câteva luni, echipat cu un chipset Snadpragon 865 de la Qualcomm şi un modem 5G.

Conform imaginilor, Xiaomi Mi 10 va fi echipat şi cu un sistem cu patru camere foto, însă nu avem alte detalii despre design sau despre hardware-ul intern. Ce ştim însă datorită acestui „leak” este faptul că telefonul va fi extrem de performant, depăşind substanţial cele mai performante dispozitive de pe piaţă din acest moment la capitolul performanţă.

Cu un scor AnTuTu de 560.217 puncte, acesta ar putea fi cel mai puternic smartphone testat cu celebra aplicaţie de mobil de până acum. Trebuie de asemenea să luăm în calcul şi faptul că Xiaomi Mi 10 nu este tocmai gata pentru lansare, deci garantat foloseşte un software nefinalizat şi încă neoptimizat, deci nivelul de performanţă ar putea fi chiar şi mai înalt odată ce dispozitivul ajunge pe piaţă.

Mai mult, acesta este un smartphone „standard”, nu unul optimizat pentru performanţă foarte înaltă, precum cele realizate special pentru gaming, de exemplu. Cu un sistem de răcire mai performant, precum cel de pe ROG Phone 2, un astfel de procesor ar putea oferi performanţă şi mai înaltă.

În termeni de aport de performanţă faţă de Snapdragon 855, se pare că declaraţiile celor de la Qualcomm par a fi valide, în timp ce aportul de performanţă faţă de un Snapdragon 855+ nu este atât de mare, Xiaomi Mi 10 fiind „doar” cu 15% mai performant decât un dispozitiv de top din prezent.

Xiaomi Mi 10 este aşteptat în cel puţin două variante, ambele echipate cu procesorul de top de la Qualcomm. Diferenţa majoră între acestea ar putea fi senzorul foto principal, Mi 10 standard urmând a folosi un senzor de 64 megapixeli de la Samsung, în timp ce modelul Mi 10 Pro ar putea beneficia de celebrul senzor de 108 megapixeli Bright HMX, prezent deja pe Mi Note 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult