Zvon: Samsung pregăteşte Galaxy S11 cu o cameră cu senzor de 100 megapixeli şi zoom 5x periscopic

26.09.2019
Zvon: Samsung pregăteşte Galaxy S11 cu o cameră cu senzor de 100 megapixeli şi zoom 5x periscopic

Samsung pare să pregătească un upgrade important pentru următoarea serie de smartphone-uri high end Galaxy S11 (sau Galaxy One?). Cele mai noi zvonuri legate de următorul smartphone de top al companiei vorbesc despre un upgrade major la categoria camere foto: un senzor cu rezoluţie imensă, alături de o cameră cu zoom periscopică. Chiar dacă niciuna dintre aceste componente nu vor fi 100% noi, fiind prezente pe alte smartphone-uri deja, adopţia lor pe un flagship de acest gen, alături de un software avansat, ar putea întrece eforturile Huawei din ultima perioadă.

Noile zvonuri vin din Coreea de Sud, site-ul The Elec publicând un articol în care citează surse apropiate de Samsung, care spun că sistemul de cameră de pe următorul flagship al companiei va fi semnificativ îmbunătăţit. Noul senzor de 108 megapixeli, HMX Bright, acelaşi care va fi integrat şi pe noul Mi MIX Alpha de la Xiaomi, va sta la baza componentei foto de pe Galaxy S11.

Acesta va asigura o performanţă de top în lumină scăzută şi va realiza cadre la rezoluţie foarte întaltă. Cel mai probabil, acest senzor va fi folosit pentru realizarea de fotografii la 27 megapixeli prin pixel binning, adică combinarea a patru pixeli alăturaţi într-unul singur. De asemenea, scăderea rezoluţiei în acest fel va reduce semnificativ şi cantitatea de zgomot de imagine şi va accentua detaliile din cadre.

La capitolul zoom, Samsung ar putea apela la un senzor foto echipat cu un obiectiv periscopic. Huawei a demonstrat că această tehnologie este foarte utilă în multe situaţii, în timp ce OPPO Reno 10X a folosit deja senzorul produs de Samsung Electro-Mechanics. Un clip recent publicat de către subsidiara Samsung prezintă tehnologia, care integrează stabilizare optică în prisma de sticlă, care transferă lumina orizontal prin elementele obiectivului şi apoi în senzorul foto.

Desigur, toate aceste informaţii sunt prezentate la nivel de zvon. Este posibil ca Galaxy S11 să nu existe ca dispozitiv de sine stătător, ci parte a unei noi serii de telefoane care ar putea combina elementele seriilor Galaxy S şi Note.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult