Logitech Alto Cordless

08.10.2007
Logitech Alto Cordless

Logitech este un producător cunoscut şi recunoscut pentru perifericele sale. Spre bucuria noastră, Logitech nu se limitează doar la mouşi şi tastaturi, ci caută mereu noi nişe de piaţă, venind cu produse mai mult sau mai puţin inovatoare.

Alto Cordless este un stand pentru notebook la care se ataşează wireless o tastatură "clasică". Alto se adresează celor care nu suportă tastaturile de notebook, dar care au nevoie să tasteze cantităţi mari de date.

Logitech Alto Cordless

Primele impresii

La prima vedere nu poţi să nu fii plăcut impresionat de designul sobru al lui Logitech Alto Cordless, al cărui public ţintă devine clar: clasa business. Plasticul din care este realizat suportul notebook-ului este plăcut la atingere, însă cel al tastaturii lasă puţin impresia de ieftin, dar totul este subiectiv, depinzând de gusturile fiecăruia.

Logitech Alto Cordless

Cum merge

Instalarea decurge foarte uşor, nefiind necesară consultarea manualui de utilizare pentru a putea conecta standul la laptop şi tastatura la întregul ansamblu.

Totul merge din prima, nefiind nevoie să instalăm drivere. Standul se alimentează prin intermediul portului USB al notebook-ului. Pentru tastatură Logitech livrează două baterii AAA şi un alimentator, dacă râmăi fără "zeamă" într-un moment critic.

Despre tastatură nu sunt multe lucruri de spus. Layout-ul este clasic QWERTY, cu taste suplimentare de volum şi mute, plus un set de acţiuni speciale care sunt disponibile pe tastele funcţionale când activăm F-mode. Tastatura fără fir nu este nici cea mai bună pe care am testat-o dar nici nu se face de râs din punct de vedere al feedback-ului tactil al tastelor. De menţionat că tastele sunt foarte silenţioase, o adevărată plăcere pentru ceilalţi ocupanţi ai camerei.

Ce contine pachetul

• Standul pentru notebook
• Tastatura wireless
• 2 Baterii AAA
• Alimentator
• Manual de utilizare

Plusuri şi minusuri

[+] tastatura este silenţioasă
[+] instalare facilă
[+] hub USB cu trei porturi

[-] suportul nu se poate ajusta ca inălţime, fiind prea înclinat pentru gusturile multora
[-] lipsa unui mouse, touchapad-ul notebook-ului fiind mai urât ca tastatura
[-] porturile frontale ale notebook-ului sunt blocate când acesta este montat pe stand

Concluzie

Preţul de aproximativ 400 RON trebuie pus în balanţă cu necesitatea folosirii unei tastaturi normale. Dacă te-ai născut cu laptop-ul în braţe cu siguranţă nu vei avea nevoie de Alto. Dacă însă laptopul îţi serveşte ca birou atunci te poţi gândi de două ori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News