Browserul Edge pentru mobile primeşte sincronizare cu varianta desktop

29.11.2017
Browserul Edge pentru mobile primeşte sincronizare cu varianta desktop

Microsoft continuă să îşi extindă prezenţa în spaţiul mobil, folosindu-se de sistemele de operare Android şi iOS pentru a livra către clienţi serviciile şi aplicaţiile proprii. Browser-ul Edge a debutat pe mobile de curând, iar acum a primit un update important, care îi va ajuta cu siguranţă pe cei care îl folosesc pe desktop să se bucure de o experienţă de utilizare mai plăcută şi atunci când nu folosesc un PC cu Windows.

Variantele mobile ale browser-ului Edge pot acum să se sincronizeze cu varianta desktop. Acest lucru înseamnă că setările, scurtăturile şi parolele salvate pe desktop sunt disponibile automat şi în varianta mobilă, atât timp cât eşti autentificat folosind acelaşi cont Microsoft. Da, este necesară utilizarea unui cont proprietar, acelaşi pe care îl folosesc utilizatorii de Windows 10, Office 365, outlook.com sau chiar Xbox Live,  deci probabil că folosiţi oricare dintre serviciile companiei, deja aveţi unul.

O altă funcţie nouă în Edge pentru mobile este implementarea unei teme de culoare închisă. Aplicaţia oferea până în prezent doar interfaţă albă, care poate fi obositoare pentru unii dintre utilizatori, în special atunci când telefonul este folosit noaptea, pe întuneric. Anumite elemente din interfaţă nu au fost însă actualizate la noua temă „întunecată”, însă probabil că vor fi modificate în update-urile următoare.

Browserul Edge pentru mobile nu va convinge un utilizator de Chrome sau Safari să treacă la software-ul Microsoft, însă cu siguranţă îi va păstra pe cei care îl foloseau oricum pe PC. Aplicaţia este disponibilă gratuit din Google Play Store şi Apple AppStore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult