Motivul puţin cunoscut pentru care Microsoft a inclus jocurile Solitaire, Minesweeper şi Hearts în Windows

24.01.2017
Motivul puţin cunoscut pentru care Microsoft a inclus jocurile Solitaire, Minesweeper şi Hearts în Windows

Jocurile Solitaire din Windows sunt unele dintre cele mai populare din lume, deoarece vin preinstalate în sistemul de operare Windows. Motivul principal pentru care Solitaire a fost inclus în Windows 3.0 în 1990 nu a fost nevoia de divertisment a utilizatorilor. Acesta era un rol secundar. Principalul lui scop a fost să îi înveţe pe oamenii să folosească mausul fluent.

La vremea respectivă mulţi utilizatori nu erau obişnuiţi cu interfeţele grafice şi cu mausul. Astfel, trebuiau să înveţe funcţii precum „drag and drop”, care astăzi ni se par reflexe.

Şi Minesweeper a jucat un rol important. Jocul a fost introdus în Windows 3.1 în 1992. Principalul său scop era să îi înveţe pe oameni să fie precişi şi rapizi atunci când foloseau butoanele principale ale mausului şi funcţiile clic stânga şi clic dreapta.

Nici Hearts nu era un simplu joc. Apărut în Windows în 1992 în Windows for Workgroups 3.1, rolul lui era să îi înveţe pe oameni cum să comunice într-o reţea locală de computere şi să le arate potenţialul acesteia.

Se pune întrebarea de ce aceste jocuri au rezistat atât de mult în Windows? Pentru că au devenit extrem de populare, iar Windows 10, cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, include de asemenea colecţia Solitaire. Mai mult, din noiembrie 2016 colecţia Solitaire este disponibilă şi pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS.

Este prima dată când Solitaire este disponibil pe o altă platformă decât Windows. Aplicaţia include, de fapt, cinci jocuri diferite cu cărţi: Klondike, Spider Solitaire, Freecel, Tripeaks şi Pyramid.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult