Apple promite că toate produsele sale vor fi realizate din materiale reciclate, deşi în acest moment nu ştie cum va face asta

Apple a promis, în raportul de responsabilitate privind mediul înconjurător publicat recent, că va produce toate dispozitivele sale din materiale reciclate, precum aluminiu, cupru, cositor şi tungsten. Compania nu ştie, deocamdată, cum va face acest lucru, dar se lucrează la o soluţie. „Schimbările climatice nu pot fi negate. Resursele planetei nu vor ţine la nesfârşit”, potrivit raportului. 

În acest moment doar o mică parte din componentele din iPhone sunt realizate din materiale reciclate. Compania vrea, însă, să-şi dezvolte un ecosistem de parteneri care oferă astfel de materiale şi să recupereze dispozitivele vechi de la clienţi.

Gigantul american speră că atingerea acestui obiectiv va inspira şi alte companii să-i urmeze exemplul. Apple este cea mai valoroasă organizaţie tehnologică din lume. 

Din raport aflăm şi că 93% din energia folosită de companie provine din surse verzi, faţă de 93% anul trecut. Mai mult, şapte furnizori majori ai Apple au promis să folosească energie verde până la sfârşitul anului viitor.

Obiectivul stabilit de companie este foarte important. Apple a fost în urmă cu un an în centrul unui scandal legat de activităţile de minerit necesare pentru produsele sale. S-a descoperit că una dintre companiile care furnizau cobalt pentru baterii avea angajaţi copii minori. 

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat