Dezvoltatorul jocului preferat al lui Liviu Dragnea se va lista pe bursă

15.08.2017
Dezvoltatorul jocului preferat al lui Liviu Dragnea se va lista pe bursă

Producătorul filmului şi ai jocurilor Angry Birds, Rovio Entertainment Oy, intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială de 400 de milioane de dolari, cel mai devreme în luna septembrie, care ar putea evalua compania la 2 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

 

Compania ar putea strânge aproape 400 de milioane de dolari din listarea pe piaţa locală, potrivit surselor citate. Încă nu a fost luată o decizie finală, iar firma ar putea alege să rămână în continuare privată.

 

Carnegie Bank A/S, Danske Bank A/S şi Deutsche Bank AG se numără printre băncile care oferă consiliere asupra acestei decizii, potrivit informaţiilor deţinute de Bloomberg.

Rovio are sediul în Espoo, Finlanda. Compania a raportat o creştere a veniturilor de 34% în 2016, până la 190,3 milioane de euro, iar profitul înainte de taxe şi dobânzi a ajuns la 17,5 milioane de euro. În 2015, firma a ieşit pe pierdere.

 

Angry Birds este un joc foarte popular. Printre fanii acestuia se numără şi liderul PSD Liviu Dragnea. „Din când în când, seara, poate o jumătate de oră, poate o oră, maxim, joc Angry Birds. Angry Birds Friends”, a declarat recent politicianul. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult