Galaxy S8 a fost de departe cel mai bine vândut smartphone cu Android în T2, dar nu a reuşit să se apropie de iPhone 7

18.08.2017
Galaxy S8 a fost de departe cel mai bine vândut smartphone cu Android în T2, dar nu a reuşit să se apropie de iPhone 7

Samsung a avut rezultate financiare de excepţie în cel de-al doilea trimestru (T2) al acestui an. Acestea se datorează în primul rând succesului mare de care se bucură vârful de gamă Galaxy S8. Potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics, Samsung a vândut 10,2 milioane de unităţi Galaxy S8 (nu este inclus şi modelul GS8+) în perioada aprilie – iunie 2017. Astfel, terminalul Samsung a fost cel mai bine vândut smartphone cu Android din lume în perioada respectivă.

 

Totuşi, livrările excelente nu au fost suficiente pentru a depăşi cel mai popular smartphone din lume. Apple a livrat, în aceeaşi perioadă, 16,9 milioane de unităţi iPhone 7 (cifra nu include şi versiunea iPhone 7 Plus), conform datelor publicate de Strategy Analytics.

În ceea ce priveşte vânzările totale ale seriei Galaxy S8 (S8 şi S8+), acestea s-au ridicat la 19,2 milioane de unităţi în cel de-al doilea trimestru al anului. Apple a livrat, în aceeaşi perioadă, 32 de milioane de terminale din seria iPhone 7 (7 şi 7 Plus).

 

Sursa: Strategy Analytics

 

Top cinci cele mai populare smartphone-uri din lume în T2 este dominat de Apple şi Samsung, care au câte două modele. Doar Xiaomi a reuşit să intre cu un terminal low-cost pe poziţia a cincea. Este vorba de modelul Redmi 4A, cu 5,5 milioane de unităţi livrate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult