„Google cumpără Apple cu 9 miliarde de dolari”. Ştirea care le-a dat fiori reci multor investitori

11.10.2017
„Google cumpără Apple cu 9 miliarde de dolari”. Ştirea care le-a dat fiori reci multor investitori
O ştire publicată de un serviciu respectabil, Dow Jones Newswires, a creat confuzie pe 10 octombrie. Articolul anunţa că Google cumpără rivala Apple pentru 9 miliarde de dolari şi că înţelegerea a fost făcută înainte de moartea lui Steve Jobs. Mai mult, se preciza faptul că personalul Google se va muta în noul sediu „fantezist” al Apple din Cupertino. 
 
Ştirea a fost publicată dintr-o eroare, potrivit directorului de comunicare al Dow Jones. Acesta a adăugat că serviciul nu a fost compromis în urma unui atac informatic, aşa cum s-a crezut. 
 
Compania vrea acum să afle exact cum articolul respectiv a intrat în flux. Se pare că articolul a fost creat pentru un test.
 
Compania Dow Jones, care este şi publisher pentru Wall Street Journal, oferă fluxuri specializate de informaţii pentru oamenii de afaceri prin agenţia Dow Jones Newswires. 

Revenind la ştirea propriuzisă, aceasta ar fi fost cea mai bună achiziţie din istorie. Apple este cea mai valoroasă companie tehnologică din lume şi dispune de peste 260 de miliarde de dolari rezerve cash. Să cumperi aşa ceva cu 9 miliarde de dolari ar fi extraordinar, dar imposibil în acest univers. 

 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult