Nici măcar roboţii produşi în SUA nu-şi găsesc de lucru în America lui Trump

Unul dintre motivele pentru care Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA a fost acela că le-a promis americanilor că va obliga marile companii să deschidă fabrici acolo, rezultând astfel mai multe locuri de muncă. Însă nu mai este un secret pentru nimeni faptul că oamenii sunt înlocuiţi în fabrici de roboţi, iar chiar dacă sunt deschise mai multe facilităţi de producţie în viitor, asta nu înseamnă automat o rată a şomajului semnificativ mai redusă. Din contră, chiar. Potrivit analiştilor, până în 2030 sistemele de inteligenţă artificială şi roboţii vor reprezenta cea mai mare parte a forţei de muncă din America.

Mai mult, un raport al McKinsey Group arăta recent că în SUA companiile pot înlocui chiar în acest moment 45% din angajaţi cu sisteme automatizate, dacă doresc acest lucru.

 

Însă nici chiar roboţii care îi vor înlocui pe americani în fabrici nu sunt „made in SUA”. Majoritatea vin din Europa şi Japonia, potrivit Wall Street Journal. „Dacă vrei să construieşti noi facilităţi de producţie în SUA, o mare parte din maşini şi tehnologie trebuie importată deoarece alternativele locale nu sunt viabile”, a declarat Torsten Gede, un manager la grupul de investiţii german Deutsche Beteilgungs AG.

 

 

Printre cei mai mari producători de roboţi industriali din lume se numără companiile: ABB (o multinaţională cu sediul în Elveţia), Yaskawa (Japonia), Kuka (Germania), Fanuc (Japonia) şi Kawasaki (Japonia).

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat