MasterCard va începe testarea autentificării cu selfie-uri

03.07.2015
MasterCard va începe testarea autentificării cu selfie-uri

Pentru a limita fraudele în sistemele de plăţi online, MasterCard se orientează către autentificarea biometrică. Compania doreşte să pornească un program pilot pentru un număr limitat de utilizatori ai cardurilor sale de credit, care să valideze tranzacţii prin intermediul autentificării faciale şi prin citirea amprentei.

Practic, sistemul va folosi un sistem de autentificare în doi paşi, capturând o imagine cu faţa persoanei pe loc folosind camera din smartphone, alături de citirea amprentei de la un deget. Programul se va lansa în următoarele câteva luni şi va include 500 de participanţi. Aceştia vor primi acces la o aplicaţie pentru smartphone care va facilita autentificarea, renunţând la clasicul cod PIN. Pentru a implementa acest sistem în magazine şi pentru a aduce mai repede această tehnologie pe piaţă, MasterCard colaborează cu nume mari din industria mobilă precum Apple, Google, Samsung, Microsoft şi BlackBerry.

Sistemul de autentificare este sofisticat, verificând mişcările camerei şi analizând ochii utilizatorilor, pentru a depista dacă aceştia clipesc. Acest lucru va împiedica tentativele de a frauda autentificarea cu ajutorul unei fotografii. De altfel, compania nu stochează imagini cu utilizatorul sau amprentele sale, ci analizează datele şi le compară cu un algoritm care descrie utilizatorul. MasterCard se bazează pe faptul că generaţia nouă de utilizatori de internet va răspunde foarte bine la acest sistem de securitate, întrucât nu este foarte departe de realizarea de selfie-uri. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult